193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Források:

Acidophilus (teljes nevén Lactobacillus acidophilus) helyes táplálkozás esetén állandóan jelen van az emésztőrendszerben. Rendkívül fontos a bél más hasznos baktériumai számára, amelyek acidophilus hiányában néhány napon belül elpusztulnak.

Ezért is nevezik „barátságos baktériumnak”. Nagy mennyiségben tartalmazza az aludttej, valamint az erjesztett tejtermék, ( joghurt, kefír)

Acidophilus hatásai:

Kedvezőtlen környezetet teremt a különféle kórokozók számára, így jelenlétében a kólibaktériumok, a mikrococcusok, a klosztridiumok és a gombák nehezebben szaporodnak. Elősegíti az emésztőrendszerben egy gyenge természetes antibiotikum a colicin termelődését, ezért gyakran feleslegessé teheti az antibiotikum kezelést.

Közreműködik a fehérjék a tejcukor, az aminosavak és a zsírok hasznosításában. A szervezet számára fontos B-vitaminok szintézisében is szerepe van. Mérsékli a koleszterinszintet.

Mire jó az acidophilus?

Rendszeres alkalmazásával megóvhatjuk az emésztőrendszer egészséges baktériumflóráját.
Különösen hasznos antibiotikum kezelésnél és az azt követő néhány héten az antibiotikum ugyanis a kórokozók mellett az egészségünkhöz nélkülözhetetlen baktériumokat is károsítja. Ilyenkor az acidophilus képes megakadályozni a Candida- gomba elszaporodását és az ennek következtében kialakuló candidiasist.

Ugyancsak jó hatású a szervezet más részein ( tüdő, száj, kéz, láb, ujjak, körmök, hüvely) kialakuló gombásodásnál.
Sokan szenvednek kellemetlen szájszagtól. Ha azt a bélben végbemenő bomlási folyamat okozza, akkor segíthet az acidophilus ( más a helyzet a szájüregi eredetű, a fogak okozta rossz szájaggal )

Előnyös akne és más bőrbántalmak esetén.
Gyomorvédő – ajánlatos kemény diéta használatánál, mert hatékonyan védi a gyomrot a káros hatásoktól.
Másnaposság – segíti az emésztőrendszert helyreállítani túlzott alkohol fogyasztás után.
Antibiotikum fogyasztás után – segít rendbe tenni a meggyengült bélflórát,
Hasmenés után is helyrehozza a bélflórát.

 

Jó tudni

Bőrgyógyászati és nőgyógyászati gombás fertőzéseknél a helyi gyógyszeres kezelést érdemes néhány hónapig acidophilus kúrával kiegészíteni.

Soha ne vegyük be az antibiotikummal együtt, csak legalább egy órával később. Az antibiotikum- kúra befejeztével még legalább két hétig szedjük.

A joghurt kissé besűrített, 5% zsírtartalmú tejből, egyedi baktériumtenyészettel, úgynevezett joghurtkultúrával történő beoltás után, alvasztással készített tejtermék. Színe hófehér, aromája jellegzetes.

Az élő joghurtkultúrával készült joghurt regenerálja a bélflórát s így nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben.

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm