193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Jellemzője

 

Gyomorrontásra és a székrekedésre. A trópus gyümölcs gyulladásgátló enzimet és több más, az immunrendszer megerősítését a csontok valamint a szív-és érrendszer egészségét szolgáló gyógyító tápanyagokat tartalmaz.

Mi van benne?

 

Bromelin

Az ananászban bőségesen található a gyulladásgátló enzim segíthet enyhíteni a höröghurut az artrózis, a reumás ízületi gyulladás, a tágult visszerek, valamint a rándulások és húzódások tüneteit. Egyes kutatások szerint a bromelin gátolja a vérrögképződést, ezzel csökkenti a szívinfarktus és sztroke kockázatát.

C-vitamin

A friss ananászban sok a C-vitamin (egy csészényiben 24 mg)  ezéprt erősíti az immunrendszert és segíti a sebgyógyulást. Fontos szerepe van a szív-és érrendszeri valamint egyes szembetegségek megelőzését.

Ferulasav

Az ananász kitűnő forrása ennek a rákkeltő anyagok keletkezését gátló fitovegyületnek.

Mangán

Egy csészényi ananászban 2,6 mg azaz a napi szükséglet 65%-a található ebből a csontépítő ásványi anyagból.

Növényi szterolok

A koleszterinszint és a szív-érrendszeri betegségek kockázatát csökkentő vegyület.

Oldható rostok

Az ananászban pektin és növényi *mézga (*növényekben keletkező üvegszerű, sűrűn folyós váladékok, melyek levegőn előbb-utóbb megszilárdulna )  is nagy mennyiségben található. Ezek csökkentik a koleszterinszintet és elősegítik az egészséges bélműködést. Egy csésze ananászban 0,2 g oldható rost található.

Megjegyzés

hogyan lehet az előnyeit a legjobban kihasználni?

A C-vitamin hoz leginkább a nyers ananász fogyasztásával juthat hozzá. Az oldható pektinrostok viszont főzés révén fejtik ki hatásukat.

Egészséges falatok

Egyes kutatási eredmények arra utlanak, hogy a bromelin enyhíti az utazók hasmenését, mert gátolja a betegséget oly gyakran okozó kólibaktérium-fertőzést. Feltételezik, hogy leválasztja a baktériumokat a bélfal receptorairól.

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm