193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

 

Forrásai:

A búzafű biobúzából kifejlődő friss hajtás, 7-8 cm-nyi fű. Eredetileg frissen préselt levét fogyasztották és ma is sokan ragaszkodnak ehhez, bár elkészítése körülményes. Ma már hozzáférhető kapszulás formában is.

Búzafű hatásai:

A B-vitamin-család szinte valamennyi tagja, jelentős mennyiségű C-vitamin és több mint százféle ásványi anyag, valamint nyomelemek és enzimem is megtalálhatók benne.

Egyik fő hatóanyaga a klorofill, amely :

  • méregtelenít
  • tisztít
  • regenerál
  • megvéd a környezeti ártalmaktól 
  • megvéd a rákkeltő anyagoktól
  • közömbösíti a kellemetlen testszagot.

Mire jó a búzafű?

Rendszeres fogyasztása lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Különösen előnyös annak, aki krónikusan kimerültnek érzi magát, gyakran fáradt és levert. A benne található klorofill valóságos „nagytakarítást” végez a szervezetben. Előnyös bármilyen krónikus gyulladásban, fekélybetegségben és mindazoknak, akik kellemetlen testszaggal küzdenek.

A kezdeti méregtelenítésen túljutva fogyásra számíthatunk, ha súlyfeleslegünk volt, továbbá a széklet normalizálódik. Megnő az életerő és a munkabírás, kevésbé és később fáradunk el, javul a szervezet ellenálló képessége a fertőzésekkel szemben. Vérünkben több lesz az oxigén, javul a sejtek oxigénellátása, így hamarabb megszűnnek a gyulladások.

Jó tudni

A búzafű kúra kezdetén, néhány napig a vizelet zavarossá, erősebb szagúvá és gyakoribbá válhat, a széklet pedig hígabb lehet. Mindez jelzi, hogy megindult az erőteljes méregtelenítés folyamata. Néhány nap elteltével ezek a kísérőjelenségek megszűnnek.

Wikipédia:

Búzafű története

Gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékaként” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.

Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.[2]

Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel.

A középkor idején a fűfélék, így a búzafű is háttérbe szorult. Jelentőségét „csak” a XX. századra nyerte vissza, mégpedig Edmund Bordeaux Szekely révén, aki lefordította Dániel könyvét, így hozzájutott az egészséges táplálkozás alapjaihoz. („The Essene Gospel of Peace”)[3] – 1900-as évek eleje – címen kiadta saját könyvét, melyben kifejtette a zöld növények fogyasztásának fontosságát.
Termesztése

Schnabel kutatásaira, és Ann Wigmore tapasztalataira alapozva manapság már bárki képes otthonában búzafüvet termeszteni.

A lé gyorsan oxidálódik, így a benne lévő élő enzim tartalom csökken. Ezért szükséges préselés után hamar elfogyasztani.
Fogyasztása

A learatott búzafűből a levet préseléssel célszerű kinyerni, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára nem emészthetőek. Ehhez ajánlott présgépet beszerezni. Csak lassú fordulatszámú, kifejezetten erre a célra gyártott présgépet ajánlott használni! Ne használjunk nagy fordulatszámú turmixgépet. A vitaminok 45 °C fölött elbomlanak.

Egészséggel kapcsolatos állítások

A búzafűléről a legismertebb és leggyakrabban emlegetett vélemény, hogy 1 uncia préselt búzafűlé kb. 1 kilogramm zöldség tápértékével egyezik meg (aránya így 1:35), és még így is a belőle elérhető vitamin és ásványi anyag tartalma hasonló, mint pl. a brokkolié vagy a spenóté.

Egy másik gyakran emlegetett állítás, amit Schnabel készített el a ’40-es években kimondja, hogy „6,8 kg (15 font) búzafűlé az egyenlő 158,76 kg (350 font) tápanyagokban gazdag kerti zöldségekkel”, így az arány 1:23. Schnabel tanulmánya viszont nem köti ki az állagát, de tudjuk, hogy ő szárított búzafűvet használt a felméréshez (a kutatásokhoz és a tápanyagvizsgálathoz).
Klorofill

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm