193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Cápaporc forrás:

A cápaporc a cápából nyerjük. A cápa  az egyik legősibb élőlény, 400 millió éve változatlan formában létezik a Földön. A cápák testében nincs csont, csak porc, amely a teljes súlyának 6-8 %-át teszi ki.

Mivel a cápa soha nem kap rákot, (miközben a halak 99%-a lehet rákbeteg ) a kutatók felfigyeltek erre a jelenségre. A cápaporc -ban 6-7 olyan fehérje van, amely gátolja az érhálózat növekedését.

Cápaporc hatásai:

Mintegy két évtizede tudjuk, hogy a cápaporc olyan agyagot tartalmaz, amely meggátolja a daganatokhoz tápanyagot eljuttató érhálózat fejlődését, így akadályozza a tumor növekedését.

Az érhálózat kialakulása ( az angiogenezis ) befolyásával megelőzhető a rákos daganat növekedése és áttéte az egészséges szövetekre ( metasztázis)​

 

Mire jó a cápaporc?

Rákbetegség kialakulásának megelőzésére és kiegészítő kezelésére egyaránt ajánlott.  A benne lévő komplex szénhidrátok (mukopoliszacharidok) szabályozzák az immunrendszer működését, emellett gyulladásgátló hatásuk van. Jól alkalmazható krónikus ízületi gyulladás (arthritis) kezelésére.

A cápaporc továbbá gazdag természetes forrása a kalciumnak és a foszfornak, amelyek fontos ásványi anyagok az egészséges csontok és ízületek megtartásához.

Sportolók elsősorban testépítők használják térdízületi problémák enyhítésére. Továbbá enyhülést hoz mindazoknak, akik csontritkulástól szenvednek.

A pikkelysömör, (psoriasis) és néhány más bőrbetegség gyógyítására ugyancsak eredményes lehet.

Egyes források szerint a cukorbetegség szövődményeként kialakuló szembetegségek kezelésére is jó.

 

 

 

Jó tudni

A cápaporc szedése nem helyettesíti, legfeljebb kiegészíti a rákbetegség orvosi kezelését. Aki cápaport szed, feltétlenül beszélje meg kezelő orvosával. Nem szedhet cápaport terhes nők, csonttörést szenvedettek, szívinfarktuson átesett frissen operált betegek. Az említett betegségek és műtét után, illetve születéstől követően 5-6 héttel már szabad alkalmazni.
A cápaporc és a Culevit más-más hatásmechanizmus szerint működik, együttes szedésük semmiképp sem javasolt, közömbösítik egymás hatását.

A CULEVIT speciális – gyógyászati célú – tápszerek és italpor, daganatos betegeknek fejlesztett főleg aminosavakat és vitaminokat tartalmaznak. Alkalmazásukat javasoljuk a hagyományos onkológiai kezelés előtt, alatt és után is. Hangsúlyozzuk, hogy a Culevit tápszerek szedése nem helyettesíti a konzervatív orvosi kezeléseket, azok kiegészítéséül szolgál​

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm