193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Csontritkulás

 

Az osteoporosis kialakulása a test öregedésének a következménye. Mértékét nagyban befolyásolja, hogy az első 40 év alatt milyen minőségű csontozat alakult ki, illetve hogy 30 éves kor fölött milyen ütemű a leépülés.

A csontok anyagcseréje, a csontszövetek megújulása természetes folyamat, a törések összeforrásának is ez a feltétele. A csontritkulás akkor kezdődik, ha a csontépülés mértéke nem éri el a lebomlásét.

Mivel a csontanyagcsere a puhább részeken nagyobb mértékű, mint a keményebb külső rétegekben, ezért az osteoporosis először a nagyobb szivacsos állománnyal rendelkező csontokban jelentkezik. Emiatt olyan gyakori idős korban például a combnyak-, a csigolya- és a csuklótörés.

Minél öregebb valaki, annál nagyobb a valószínűsége a csontritkulásnak, következésképpen az életkor előrehaladtával egyenes arányban nő a mind nehezebben gyógyuló csonttörések kockázata

Ajánlott táplálékkiegészítő

Kalcium

Hatása

Kalcium elengedhetetlen a csontok szilárdságának fenntartásához

Megjegyzés

Javasolt szerves (kelát ) kötésű kalcium, magnéziummal együtt az élettanilag legelőnyösebb 2:1 arányban.Ne fogyasszon olyan terméket, amely osztrigahéjból, dolomitból vagy csontlisztből készült, mert ezek ólommal lehetnek szennyezettek.

D-vitamin

Hatása

D-vitamin  kalcium felszívódásához szükséges

Megjegyzés

Akik nem szeretnek napozni, feltétlenül gondoskodjanak a D-vitamin pótlólagos beviteléről. D-vitaminnak csak az aktív formája segíti a kalcium hasznosulását, az aktív formába való átalakuláshoz viszont magnéziumra és bórra is szükség van.

C-vitamin

Hatása

C-vitamin a csontállomány fenntartásához a csontoknak

Megjegyzés

a krómot jól

Króm

Hatása

a fdlkésdfal

Megjegyzés

a krómot jól

Termékek nagykereskedelmi áron

Néhány terméket nagykereskedelmi áron is tud rendelni. Ezzel jelentős összeget tud megtakarítani.

A mellékelt űrlap segítségével vegye fel velem a kapcsolatot. Írja meg milyen termékre van szüksége.

A kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás biztosítja a szervezet egyensúlyi állapotához, normál működéséhez szükséges tápanyagokat (fehérje, szénhidrát, zsír, vitamin, ásványi anyag, élelmi rost) és a biológiailag aktív összetevőket is (antioxidánsok, L-karnitin, prebiotikumok, probiotikumok, stb.).

Adódhatnak azonban olyan élethelyzetek – szigorú diéta, fogyókúra, felfokozott, rohanó életmód, betegségek utáni lábadozás, stb. – amikor a megszorítások, a kiegyensúlyozatlan, esetleg egyoldalú étrend, a szervezet kimerült állapota miatt étrend-kiegészítő fogyasztására lehet szükség a szervezet egyensúlyi állapotának fenntartásához.

Természetesen egyetlen étrend-kiegészítő sem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást, a normál ütemű életmódot, a megfelelő pihenést és alvást, vagy fogyókúra esetén a túlzások nélküli, szakember által összeállított étrendet.

OGYEI

https://ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitokkel_kapcsolatos_lakossagi_tudnivalok_/

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm