193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

 

Fűrészpálma forrásai:

A fűrészpálma (Serenoa repens) vadon nő Amerikában. Akár 700 évig is él, jól bírja a szárazságot, a tüzet, ellenálló a rovarokkal szemben, szinte elpusztíthatatlan. Kékesfekete színű termése régóta ismert az észak-amerikai nép gyógyászatban.

A fűszerpálma az egyszikűek osztályába, pálmavirágúak rendjében tartozik, ami a zárvatermők egy rendje.

Fűrészpálma hatásai:

Több évszázados tapasztalatok szerint segít köhögés ellen, emésztési problémáknál, betegség utáni felépülésben, fáradságban és húgyúti fertőzésekben. Az utóbbi évtizedekben

Nyugaton már az orvosok is előszeretettel ajánlják a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozta problémák mérsékelésében. Jótékony hatása több rétű: a hormonrendszer működését befolyásolva fékezi a prosztatasejtek elburjánzását, emellett gyulladáscsökkentő és gátolja a szövetek megduzzadását.

Mire jó a fűrészpálma?

A prosztata jóindulatú megnagyobbodásán kívül jótékony hatású lehet prosztatagyulladásban is. Mérsékli az említett betegségekkel együtt járó kellemetlen tüneteket, mint amilyen például a gyakori éjszakai vizelés. Előnyös húgyúti fertőzésekben.

Erősíti az immunrendszer működését, antibakteriális hatású. Nem bizonyított, de lehetséges, hogy gátolja a prosztatarák kialakulását, mivel befolyásolja a rákos elváltozásokat beindító hormonok szintjét.

Jó tudni

A fűrészpálma hatása gyorsan –akár egy hónapos szedés után is jelentkezik, mellékhatása kevesebb, mint a prosztataproblémákra rendelt gyógyszereknek.

A ritkán jelentkező mellékhatások között előfordulhat émelygés, szédülés, enyhe hasi fájdalom és fejfájás. Még ritkábban, de jelentkezhet férfiaknál a mellbimbó érzékenysége és emlőmegnagyobbodás is, mivel a fűrészpálma befolyásolja a hormonrendszer működését.

A 0,7-2,2 m magas fűrészpálma fényes zöld levelei hosszúak és hegyesek. Sárga vagy elefántcsontszínű virágai egyedüliek vagy csoportokban találhatók. Ovális, húsos termése egy magot tartalmaz.

Ha a jóindulatú a prosztatadagana, akkor ajánlott, a fűszerpálmát alkalmazni, azzal a feltétellel, hogy a daganat még nem igényel sebészi beavatkozást. A fűszerpálma kivonatnak más gyógyszerekkel együtt nincs ellenjavallata.

Továbbá kimutatták, hogy a fűrészpálmatermés kivonata is jótékony hatású a prosztatára és a működését szabályozó mechanizmusokra. Kiváló gyulladáscsökkentő és vízhajtó, ami megkönnyíti a vizeletelválasztást és elősegíti a víz kiürítését is.

A fűrészpálma az előírt adagolásban nem mérgező.

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm