193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

 

Guarana forrásai:

Igen népszerű növény Latin-Amerikában, főleg Brazíliában. Piros toktermékben található 1-3 mag, aminek a nagy részét sziklevél teszi ki. A Guarana sziklevelek pörkölésre kerülnek, majd finom porrá aprítják, vízzel összepréselik és szárítják. A gvaránpaszta a mag porából készül keményítő hozzáadásával. 100-500 g rudak készülnek.

Guarana hatásai:

Gazdag koffeinben, ennek következtében jelentősen fokozza a fizikai és a szellemi teljesítőképességet, az éberséget és a figyelmet. Javítja a reflexeket, vagyis lerövidíti a reakcióidőt. A kávé koffeinjével összehasonlítva előnyösebb, mert hatása időben elnyújtva jelentkezik, így élettani szempontból kevésbé viseli meg a szervezetet.

A növény alkalmazása veszélytelen, de nagy (100 mg-ot meghaladó) adagban, egyénenként változóan, a koffein mellékhatásaként szapora szívverést, gyomorfájást, hányingert, fejfájást, idegességet, álmatlanságot, remegést okozhat. Túladagolása fokozza a spontán vetélés és a koraszülés veszélyét.

Teljesítmény fokozó tulajdonsága miatt a sportolók, testépítők, atléták, előszeretettel fogyasztják, de.
De a koffein a nemzetközi olimpiai bizottság ( NOB) tiltólistáján szerepel, ezért nemzetközi versenyeken tilos a fogyasztása, mert doppingszernek, stimulánsnak minősül.

 

Mire jó a Guarana?

Minden olyan élethelyzetben jól alkalmazható, ahol a fizikai és szellemi teljesítmény néhány órán át fennálló fokozására van szükség. Ezért jól használhatják vizsgára készülő egyetemisták, főiskolások, sportolók, hosszú autóútra indulók és profi gépkocsivezetők. Fogyókúránál és enyhe hasmenés kezelésénél is használható.

Jó tudni

Fiziológiás hatása a koffeinnek köszönhető, aminek a mennyisége fokozza a szívösszehúzódás erejét, illetve gyorsabbá teszi a vizelet kiválasztását, a zsír és cukor lebontását. Legújabb felfedezés, hogy tesztoszterongátló is található a magokban.

A fizikai és a szellemi teljesítmény fokozódása nem vagy csak igen ritkán jár együtt negatív testi reakcióval. mint amilyen a szívdobogásérzés, a pulzusszám növekedés, vérnyomás-emelkedés.

A guaranából általában 500 -1000 mg on túl nem ajánlott szedni, ezt a mennyiséget is érdemes szétosztani a nap folyamán 2 részre. Hatása akár 6-9 órán át tarthat, ami esetenként talán több mint a kávéé.
Ha most próbálkozik valaki a guarana szedésével, akkor inkább válassza az alsó határt. Nem javasolt este fogyasztani, mert szedése álmatlanságot okozhat.

Érdemes 1 hónap szedés után két hét szünetet tartani, mert egy hónap után a test ellenállóképes lesz.

Gyermekeknek, serdülőknek nem ajánlott.

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm