193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Hozzávalók

 • 60 dg sima liszt
 • 40 dg rétes liszt
 • vagy 1 kg félgrízes szlovák liszt
 • 2 dl langyos tej
 • langyos víz
 • 1 tojás
 • csipetnyi cukor

Mihez ajánlom

 1. pörkölt
 2. sült hús párolt káposztával
 3. marha vadas
 4. paradicsomos gombóc
 5. paradicsomos párolt hús
 6. kaporszószos párol hús
 7. székelykáposzta
 8. édességként lekváros, kakaós vajas

Elkészítés

knédli elkészítés 1

1.lépés: élesztő, tej

2 dl langyos tejbe bele aprítom a Budafoki élesztőt. Kizárólag Budafokit használok. Csipetnyi sót és cukrot teszek bele, majd hagyom 20 percig konyhai hőmérsékleten felfutni.

knédli készítés

2.lépés: liszt, tojás

Legjobb átszitálni a lisztet és úgy hozzá adni a tojást és a felfuttasztott élesztőt. Könnyed állagot szeretnék elérni, ezért, ha kell, langyos vizet adok hozzá. Addig keverem, amíg nem ragad a kezemhez. Egy pár perc elteltével hozzáadom a sót.

Knédli készítése

3.lépés: kelesztés

Ha már nem ragad a kezemhez a tészta,akkor bebugyolálom a tálat és 1 órára meleg helyre teszem keleszteni. Berakom az ágyneműhöz, biztos ami biztos. A végén gyönyörű látvány várt rám.

formázás

4.lépés: knédli formázása

 Egy óra elteltével a szép megkelt tésztából kb. 4 db knédli veknit formázok. Egy pici lisztet hintek a tetejére, majd letakarom és hagyom még 20 percig pihenni, mielőtt elkezdem párán főzni. Ezalatt felteszem a páránfőzőbe a vizet forralni.

knédli

5.lépés: párolás

20 perc pihentetés után a párologtatótba helyezem a knédli veknit, úgy, hogy egy pici olajjal bekenem a párologtatót, hogy ne ragadjon oda a tészta. Utána pár helyen vékony fogpiszkálóval megszurkálom a tésztát, lefedem és hagyom 20 percig párolni. Figyelek a min. 20 percre, hogy biztosan “megfőljön”

szeleteles

6.lépés: szeletelés

Eltelt a 20 perc, kiteszem a knédlit egy vágólapra és várok egy picit, amíg elszáll a forrósága. Addig belehelyezem a párologtatóba a másik veknit. A knédlit fehér cérnával fogom szeletelni, mert a cérna technikával szép szeleteket lehet készíteni.

Knédli készítés

7.lépés: tálalás

Eddigre már folyni szokott a nyálam és alig várom, hogy a knédli szeleteket tányérra tegyem, mellé az elkészített húst, káposztát, vagy amit pont aznapra kitaláltam.

Jó étvágyat

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm