Húsleves három húsból az egyik legfinomabb étel, amit én gyógyszernek is nevezek qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Hozzávalók

  • sertés borda, vagy karajcsont
  • marhahús, marha velőscsont
  • csirkeláb, csirkemáj
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál delikát8
  • 1 evőkanál egész bors
  • szegfűbors 4 szem
  • sárgarépa 4-5
  • petrezselyemgyökér 3
  • karalábé 1
  • zeller 1/2
  • hagyma 1
  • foghagyma 4 girizd

Mivel szoktam enni

  1. csigatészta
  2. kocka
  3. cérnametélt
  4. grízgombóc
  5. májgaluska
Húsleves

Elkészítés

húsleves előkészítése

1.lépés: áztatás

Először beáztatom a marha húst, majd külön a sertést és külön a csirkét. MIndig külön-külön áztatok be mindent. Végül marad a zöldség, de az ráér.

 

marhahús leves

2.lépés: felteszem a marhahúst

Itt már egy pár hónapja alkalmazok egy trükköt. Nem hideg vízbe teszem a húst, hanem megvárom amíg felforr a víz, és úgy teszem a lábasba a húst só és minden nélkül.

Ezt azért csinálom így, ( mert hallottam egy szakácstól) mert nem akarom, hogy az ásványi anyagok és vitaminok kimenjenek a húsból. Addig mindig úgy csináltam, hogy beleraktam a vazbe a sót, és úgy forraltam fel, keletkezett is egy csomó hab- no azok a vitaminok, amiket szépen leszűrtem és kidobtam. Most nem keletkezik hab, nincs mit leszűrni és nem dobom ki a “javát”. Ha már összeugrott a hús, akkor jó, akkor mehet a fűszer. De én kb egy óra múlva raktam a marhahúshoz a sertést, és utána a csirkét, és csak azután a fűszert. Sót, egész borst és a delikátot, no meg a szegfű borst.

husleves

3.lépés: mindent bele

Amikor már úgy ahogy megpuhult a marhahús, beleteszem a sertést, egy picit később csirkét, utána meg mega zöldséget. A foghagymát nem teszem bele, csak a vége felé, amikor már úgy gondolom, hogy egy fél óra múlva kész a leves.

Figyelem: Sokan türelmetlenek a húsleves főzésénél és gyorsan le akarják tudni. A finom húslevest legalább 2-3 óráig lassú tűzön főzöm, mert… azt mondták azok akik nagyon finom levest készítettek, hogy ezt így kell csinálni. Remélem Te is rá fogsz érni 🙂

 

Jó étvágyat

Pin It on Pinterest

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm