193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Az előbbiekkel szemben a „rossz oldalon” ott áll az öregedést siettető két hormon az inzulin és a kortizol. Inzulint a szervezet akkor választ ki, ha táplálékunk túl nagy mennyiségben tartalmaz cukrot. Ez többek között a zsírraktárak kialakulásához vezet a szervezetben.

A kortizol mint stresszhormon ugyancsak úgy működik, hogy zsírszöveteket épít és izomszöveteket bont le, gyengíti az immunrendszert és a csontokat. Mindkét hormon sietteti az öregedést. A kortizol elsősorban a stressz hatására jelenik meg a szervezetben, és félreérthetetlenül arra szólít fel bennünket, hogy állítsuk helyre életünk harmóniáját. Stresszhelyzet mindig akkor alakul ki, ha megpróbálunk a rendelkezésre álló idő alatt többet véghez vinni, mint amennyi idő alatt meglehet tenni.

Bár ez még soha senkinek nem sikerült, újra, meg újra megpróbálkozunk ezzel. Lomtalanítsuk tehát életünket, biztosítsunk magunknak minden nap egy kis pihenőidőt, ne idegeskedjünk és akkor nem adunk alapot szervezetünknek arra, hogy kortizolt termeljen.

Az inzulin és a kortizol sietteti az öregedést. Az pedig nagyon egyszerű, hogy drasztikusan csökkentsük cukorfogyasztást, így szervezetünk sokkal kevesebb inzulint fog kiválasztani.

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm