193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

 

Jukka eredete:

Mexikó a Karib-Szigeteken, és az Egyesült Államokban honos örökzöld növény, megjelenésében a pálmára emlékeztet. A Jukka rendkívül szélsőséges éghajlati viszonyok között is megél. A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozik, az indiánok a sivatag legszebb növényének tartják, évszázadok óta tisztelik és az élet fájának is nevezik.

Jukka hatásai:

Hatóanyagai: enzimek, szaponin, klorofill, antioxidánsok stb. Legfontosabb hatása a méregtelenítés, a szervezet kiválasztási folyamatainak szabályozása, az emésztés javítása. Eközben elősegíti a tápanyagok tökéletesebb felszívódását. A hatóanyagok közül a legfontosabbnak számító szaponin biokémiai hatásmechanizmusát tekitvve a szteroidokhoz hasonlítható, ám az állati és a mesterséges szteroidoktól eltérően az emésztőrendszert nem izgatja, nem borítja fel a hormonrendszer egyensúlyát, nincsenek káros mellékhatásai.

A jukka képes kielégíteni a szervezet igényét enzimekből, vitaminokból és ásványi anyagokból, egyszersmind méregtelenít. Javítja a betegségekkel szembeni ellenálló képességet, csökkenti a koleszterinszintet, oldja a stresszt.

Mire jó a Jukka?

Elsősorban a vastagbél krónikus betegségeiben (bélhurut, polipok, vastagbélgyulladás, Crohn-betegség stb.) valamint reumatikus panaszok (athritis, arthrosis, PCP, köszvény stb) enyhítésére ajánlott a jukkakúra. A legtöbb, hosszú időn át fennálló anyagcsere-betegség esetén enyhülést hoz.

Vízhajtó, felgyorsítja az anyagcserét, fokozza a salak-és méreganyagok kiürülését. Eredményesen alkalmazható ízületi gyulladások kezelésére, az ízületek merevségének oldására.

A néhány héten át folytatott jukkakúra fiatalító hatású, jó közérzetet ad, javítja a testi-lelki egyensúlyt, az immunrendszer működését és a stressztűrő képességet.

Jó tudni

A legtöbb hatóanyagot a jukka szárának őrleménye tartalmazza, ezért érdemes ilyen tartalmú étrend-kiegészítőt választani. Jukkakészítmény szedésekor elengedhetetlen a bőséges folyadék bevitel, legalább napi 2-3 liternyi. Ezzel elősegítjük, hogy a salak – és méreganyagok könnyebben kiürüljenek a szervezetből.

Az anyagcsere-gyorsító méregtelenítő hatás következményeként-főleg a jukkakúra kezdetén- előfordulhat nagyobb mennyiségű vizelet ürítése, hasmenés, a vércukor és a kálium szintjének csökkenése. Mindez jelzi az anyagcsere-gyorsító hatást.

A Jukka bőséges mennyiségű szaponint tartalmaz, melynek hatására a mérgek intenzíven tudnak távozni a szervezetből, és a már alaposan beágyazódott salakanyagok is könnyen, gördülékenyen kerülnek le a vastagbél falairól.

Jukka kúrát érdemes kiegészíteni

Például szaunázással, hogy a méregtelenítési folyamatokra egy jó nagy lapáttal rátegyél. A jelentős mértékű vízfogyasztás is elengedhetetlen a siker érdekében: napi 3-4 liter – lehetőleg tisztított – vizet is igyál meg, hogy jól átmosson! Bizony, sűrű WC látogatást igényel, de hidd el, csodákat művel a testeddel! A kúra ideje alatt, még ha nehéz is, mondj le a kávéról, koffeintartalmú teáról, az alkoholról nem is beszélve. Ha nem esik nehezedre, mellőzd az állati fehérjét és a nehéz ételeket

Tízévesnél fiatalabb gyermekek csak orvosi javaslatra fogyasszanak jukkát.

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm