193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Kendermag eredete:

A kendermag ősi táplálék, feljegyzések szerint már Buddha is fogyasztotta, hosszú böjtölése során csupán napi egy szem kendermagot vett magához.

A kendert ( Cannabis sativa ) sok ember azonosítja a marihuánával, pedig a növénynek már a latin neve is azt jelenti „hasznos kender”. A kender pedig évszázadokon át fontos alapanyagul szolgált a textilipar számára, használták a táplálkozásban és a gyógyításban egyaránt.

Kendermag hatásai:

A kendermag 20-25% fehéréjt, 20-30 % szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz. Az utóbbiak közül 32% vízben oldhatatlan.

Emellett sokféle ásványi agyag megtalálható benne, így a kálium, kalcium, magnézium, foszfor, kén, vas és a cink. A benne levő fehérék nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaznak, ráadásul az ember számára legmegfelelőbb arányban. A növényi fehérjeforrások közül csupán a szójabab előzi meg a teljes fehérje tartalom tekintetében, az utóbbi azonban sok embernél emésztési zavarokat okoz, míg a kendermagfehérjét könnyű megemészteni.

Bőségesen tartalmaz esszenciális zsírsavakat:

  • eikoza-pentánsavat (EPA)
  • dokoza-hexánsavat (DHA)
  • gamma-linolénsavat (GLA)

Kendermagból préselt olaj az omega-3 és az omega-6 esszenciális zsírsavakat az ideális 3:1 arányban tartalmaz.

Mire jó a kendermag?

Ideális tápanyagként a kendermag alkalmas a hiányállapotok megszüntetésére, a szervezet táplálására Hasznos fogyókúrázóknak is, mert a gyomor falát különleges olajréteggel vonja be, így jelentősen csökkenti az éhségérzetet.

Alkalmazásával úgy lehet fogyni, hogy közben szervezetünk semmilyen szükséges tápanyagban nem szenved hiányt.

Mivel gazdag rostokban, hatékony vastagbél tisztító, emellett kiválóan használható székrekedés, valamint aranyér esetén is. Esszenciális zsírsav forrásként jól alkalmazható minden olyan degeneratív megbetegedésben, amelyben az oxigénhiány jellemző.

Segítségével a létfontosságú szervek és szövetek több oxigénhez jutnak. Ezért hasznos lehet szív-és érrendszeri betegségekben, továbbá cukorbetegség, sclerosis multiplex (SM) az immunrendszer csökkent működése, ízületi gyulladás és fájdalmak, lassú sebgyógyulás, a belső elválasztású mirigyek működési rendellenességei, és a férfi nemzőképesség csökkentése esetén. Javítja a vér koleszterinszintjét, a bőr egészségét, segíti az egészséges haj és körmök növekedését.

Jó tudni

Esszenciális zsírsavakra mindenkinek szüksége van, viszont nem mindenkinél marad mellékhatás nélkül a lenmagolaj alkalmazása. Számukra lehet hasznos a kendermag, illetve a belőle hidegen préselt olaj.

Jó forrása az esszenciális zsírsavaknak a halolaj is, alkalmazása azonban ma már nem mindig biztonságos, mert a tengerekben és a halakban sok helyütt jelentősen megnőtt a nehézfém szennyezés. A halolajjal szemben is biztonságos alternatívát jelent a kendermag olaj.

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm