193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

 

Klorofill forrás:

A növények „vérének” is nevezik, mert molekulaszerkezetét és kémiai összetételét, tekintve csaknem azonos a vér hemoglobinjával, csak míg abban vas, ebben magnézium áll a központi helyen. A klorofill Valamennyi növényben megtalálható, de a legjobb forrásai a zöld levelű növények, például lucerna, zöldárpa, tarackbúza, petrezselyem algák.

A klorofill elnevezés a görög chloros=zöld és phyllon= levél szavakból származik.

Klorofill hatásai:

Erőteljes tisztító, dezodoráló, szagtalanító hatású. Baktériumellenes, serkenti az új szövetek növekedését, a sebgyógyulást, miközben csökkenti a fertőzés veszélyét.  Mérsékli a vér koleszterinszintjét, erősíti az immunrendszer működését.

Mire jó ?

A középfül fertőzése és gyulladása, a cukorbetegség szövődményeként keletkező lábszárfekély, különböző fertőtő és gyulladásos bőrbetegségek (pl.impetigo ) hüvelygyulladás (vaginitis) a méhnyak fertőzése esetén egyaránt hasznos.

Gyorsítja a sebek, sérülések és fekélyek gyógyulását, a sérült bőr regenerálódását. Radioaktív sugárszennyeződés esetén segíthet a fogyasztása.
A szervezetben egyfajta belső dezodorként működik, segít eltávolítani a testünkben összegyűlt szennyező anyagokat. Enyhíti, esetleg megszünteti az emésztőszervi vagy húgyuti rendellensségek miatt keletkező testszagot, illetve a vizelet és a széklet kellemetlen szagát.

Mivel az emberek nem képesek a fotoszintézisre, ezért a klorofillt sem ugyanúgy használjuk, mint a növények. Tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a klorofill nagyon erőteljes fitonutriens (a növények azon a szerves alkotóelemei, amik jótékony hatással vannak az emberi egészségre, de nem létfontosságúak a szervezet számára), ami rendkívül jótékonyan hat a szervezetre, ha a táplálékkal együtt vagy táplálék-kiegészítőként visszük be.

Eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből. A klorofil közepén magnézium található, ami savas környezetben felszabadul és ez teszik lehetővé, hogy megkösse a nehézfémet.

Jó tudni

Aki klorofill tartalmú készítményt szed, annak a vizelete vagy a széklete esetleg zöld színűvé válhat, ez azonban semmilyen aggodalomra nem ad okot.

Tizenkét évesnél fiatalabb gyerekek, valamit terhes vagy szoptató anyák esetében a klorofill szedését beszéljék meg a kezelő orvossal.

Érdekesség hogy a vérben lévő hemoglobinmolekulában található hem rész hasonlít a klorofillmolekulához. De fontos különbség például, hogy a hem vas(II)-iont, míg a klorofill magnéziumiont tartalmaz. ( wikipedia)

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm