193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Kombucha forrása:

A kombucha gombából készített teáról már i. e. 221-ben készült feljegyzés Kínában., ahol „mennyei teaként” sőt az „ örök élet italaként” említették. Valójában nem gomba, hanem medúzaféleség – hasznos háziasított alakban. Más vélemények szerint a kombucha egy zuzmó és egy moszatféleség keveréket. Ázsia szubtrópusi területein a természetben is jól megél, például a rizsföldek öntözésére szolgáló vizes árkokban.

A Távol_Kelet ás országaiban évszázadok óta elterjedt házi szer –

  • japángomba,
  • oroszgomba,
  • madzsúriai gomba,
  • volgai medúza,
  • kínai gomba néven is ismerik.

Kombucha hatásai:

Az élő szervezet számára hasznos baktériumok és más mikroorganizmusok szimbiózisában élő együttese. A benne lévő élesztők a cukorból alkoholt termelnek, az alkoholos erjedés követeztében szén-dioxid (szénsav) keletkezik, ah alkoholt végül a baktériumok ecetsavvá alakítják. Az édeskés-savanykás, enyhén szénsavas kombuhcateában jelen van még tejsav, almasav, borkősav, maleinsav, citromsav, oxálsav, glükuronsav, többféle B-vitamin, C-vitamin, aminosavak és enzimek.

A tejsav szabályozza a belek pH-értékét. Sói a laktátok szerves kötésében kapcsolódnak az élettanilag ásványi anyagokhoz, segítik a felszívódásukat és beépülésüket. A glükuronsav kiválóan méregteleníti a májat. A kombuchatea ugyanakkor adenozintrifoszfát (ATP) tartalma révén remek természetes energiaital. A hialuronsav az ízületek kenőanyaga, egyszersmind közreműködik az immunválasz szabályozásában.

Mire jó ?

Elsősorban azért előnyös a fogyasztása, mert élő táplálék, vagyis kellő mennyiségben és arányban tartalmazza az élő szervezet számára nélkülözhetetlen baktériumokat, enzimeket, gombaféléket, vitaminokat és más bioaktív anyagokat. Teljesen természetes, friss szervezetbarát, bioaktív biomassza –tápláléknak tekinthető.

A kombucha hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, öngyógyító mechanizmusainak beindulásához. Javítja az étvágyat, helyreállítja az emésztőrendszer normális működését, mivel azonban elősegíti a zsírszövetek lebontását, nem következik be a testsúlygyarapodás, a túlsúlyos embereknél inkább fogyás kezdődik.
Normalizálja a keringést, a vérnyomást a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert. Oldja a stresszt, fokozza a fizikai és szellemi teljesítményt.

Előnyös a fogyasztása érszűkület és visszértágulás esetén. Oldja az ízületekben lerakódott húgysavat, ily módon segít a köszvényeseknek. Mérsékli az izomfájdalmat. Hozzájárul az epe- és a vesekő feloldásához. Elősegíti a csontszövetek képződését, gyorsítja a körömnövekedést, erősíti a hajhagymákat. Természetes antibiotikus hatása gyulladásoknál jól használható.

Bár a Candida-gombások közül sokan idegenkednek tőle, ők is nyugodtan fogyaszthatják, mert a kombucha lúgosító hatása fékezi a Candida szaporodását., aktívabb anyagcsere révén valósággal kiszorítja a szervezetből a Candida-gombát és más élősködőket. Enyhíti a klimaxos tüneteket.

 

Jó tudni

Gyomorsavtúltengés, gyomor-vagy nyombélfekély esetén a kombuchatea nem alkalmazható, kombucha kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítőt azonban szabad fogyasztani.

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm