193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Lecitin forrása:

A lecitint legtöbbször szójából nyerik ki. A készítményekben szójaolaj vagy szójaolaj-koncentrátum található. Létezik lecitin granulátum, vagy alkoholos kivonat formájában is, de az utóbbit az alkoholtartalom miatt nem mindenki fogyaszthatja.
A lecitin a sajtmembránban is megtalálható, nem mérgező. Élelmiszereknél tartósítószerként, emulgálószerként és stabilizáló szerként E322 néven használják.

Lecitin hatásai:

A lecitin fő alkotórészei a kolin és az inozitol. A kolin kulcsszerepet tölt be a biológiai membránok- az izom és idegsejtek, valamint az agyburkolat falai – szerkezetében és gyakran kötődik vitaminokhoz.

Az inozitból sok tárolódik az emberi agyban, közreműködve az idegingerületek átvitelében. Mind a kolin, mind az inozitol zsírbontó „zsírégető” hatású, javítja a máj működését, csökkenti a koleszterinszintet.

A lecitin tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizmot. Mérsékli, vagy megszünteti az ízületi fájdalmakat, elsősorban olyan embereknél, akiknek a fájdalmai az időjárási frontokhoz kötődnek. ( frontérzékenység) Segít a lecitin a bőr és a haj egészségének megtartásában, az agytevékenység javításában.

Mire jó ?

A szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében előnyösen alkalmazható. Csökkenti a koleszterinszintet, zsírbontó hatása miatt előnyös „zsírmájban ” szenvedő embereknél, valamint epekövek kialakulásának megelőzésére. Hatásos ízületi fájdalmak ellen. Javítja az emlékezőképességet, enyhén nyugtat.

Mézzel együtt bevéve serkenti az agytevékenységet. Kiváló erősítő tonizáló szer idős, kedvtelen, étvágytalan embereknek. Gátolja a puffadást, lazítja a székletet. Adagolásával megelőzhető az ekcéma kialakulása. A hajnak egészséges színt kölcsönöz, csökkenti a hajhullást.

Jó tudni

Semmiféle káros hatása nem ismert, túladagolni nem lehet. Ezért különösen erős ízületi fájdalmak esetén a megszokott adag többszöröse is fogyasztható. Nyugtalanul alvó gyermekek éjszakai álmát zavartalanná teheti, ha lefekvés előtt lecitint kapnak. Sportolók is jó eredménnyel alkalmazhatják, ha a teljesítményüket ízületi fájdalom korlátozza.

A természetes lecitin alkalmas évi több kúrára, ami egyenként akár 3-4 hétig is eltarthat.

A foszfatidilkolinból, ami a kereskedelemben kapható, napi 3-7 gramm javasolt naponta.  Sejtmembrán fontos alkotórésze. Serkentő lehet az agytevékenységre és emlékezőképességre. Összetevői szükségesek az agy és idegrendszer optimális működéséhez.

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm