193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Forrása:

A macskakarom (Uncaria tomentossa vagy spanyol nevén Una de gato) az Amazonas őserdejében honos, trópusi kúszónövény, ami akár 20 méterre is megnőhet. Elsősorban Peruban terjedt el, gyógyító célú felhasználása

Macskakarom hatásai:

A növény fő hatóanyagai különféle alkaloidok, glikozidok (triterpének és procianidok) és taminok. Ezek mindegyike ösztönzi az immunrendszer működését. Erőteljesen fokozzák a fehérvérsejtek termelődését, aktivitását és a fogacita funkciót (vagyis az idegen sejtek, kórokozók és szennyeződések eltávolítását), valamint az ellenanyagok termelődését.

Vizsgálatokban igazolták a növény gyulladáscsökkentő , vírusölő és daganatgátló az ödémák gyorsabb megszűnését elősegítő hatását is. Gátolja a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását, sejtek elfajulását és a daganatos sejtek szaporodását.

Antioxidáns, sejtvédő tulajdonságának köszönhetően gyorsítja a szervezet regenerálódását. Javítja a keringést, főleg a kis erekben, csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét.

Mire jó a macskakarom?

Erősíti és helyreállítja az immunrendszer csökkentett működését.Ajánlott gyulladáscsökkentésre (például orrmelléküreg-gyulladásra) visszatérő baktérium-, vírus- vagy gombás fertőzés esetén. Jól alkalmazható ízületi gyulladás (reuma, rheumatoid arthritis, poliarthritis) köszvény, kiegészítő kezelésében.

Használható még trombózis megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Növeli az életerőt, ezért jó hatású általános kimerültség vagy levertség esetén. Más módszerekkel kombinálva daganatmegelőzésre és kiegészítő daganat kezelésre is jó, mivel mérsékli az orvosi kezelés mellékhatásait, csökkenti a tumor kiújulásának esélyét, vagy lassítja a daganat növekedését.

Vitatott, hogy a macskakarom autoimmun betegségekben (reumás ízületi gyulladás, bőrfarkas, slerosis multiplex ) javítja vagy súlyosbítja a tüneteket

Jó tudni

Fekélybetegek, vagy fekélyre hajlamos emberek ne szedjék, mert az érzékenyebb gyomrúaknál irritálhatja a gyomor nyálkahártyát, gyomorfájást válthat ki.

A macskakarom korlátolt mennyiségben orvosi felügyelet alatt, vagy végkép nem javasolt kisgyermekeknél, idős embereknél, szoptató és terhes anyáknál.

Az ajánlottnál nagyobb adagban arra érzékeny embereknél hasmenést okozhat, illetve csökkenti a petesejtek termelődését, így a fogamzóképességet is.

Terhes anyák, vagy nagyon óvatosan (kezelőorvossal megbeszélve ) vagy egyáltalán ne szedjék, mert fokozza a vetélés veszélyét.

Egyes gyógyszerekkel és/vagy más táplálék-kiegészítőkkel történő együttes alkalmazása előtt érdemes kikérni a szakember véleményét.

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm