193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Jellemzője

A szív számára egészséges zsírsavakban gazdag tökmag, szezám és napraforgómag, hatalmas mennyiségű fitovegyületet tartalmaz, amely véd a rákos megbetegedések, a szürke hályog a sárgafolt elfajulás, valamint a krónikus fáradság ellen.

Mi van benne?

 

Cink

Sok a található a tökmagban, és a szezámmagban, ami erősíti az immunrendszert és fokozza a termékenységet.

Esszenciális zsírsavak

A magvakban sok a tápláló zsírsav, amely fibrocisztás emlő esetén jótékony hatású és őrködik a szív és az érrendszer, az immunrendszer valamint a bőr egészsége felett.

E-vitamin

Antioxidáns vitamin, amely véd a rákos megbetegedések, a szürke hályog a szív és érrendszer betegségek a magas koleszterinszint és a sárgafolt elfajulás ellen.

Magnézium

30 g napraforgó vagy tökmag a napi szükséglet több mint egynegyedének megfelelő mennyiségű magnéziumot tartalmaz. Ez az ásványi anyag segít megelőzni a krónikus fáradság szindrómát, a szív-és érrendszeri betegségeket és a vesekövet.

Növényi szterolok

Különösen tökmagban van sok ezekből a vegyületekből, amelyek mind az össz koleszterin, mind a “rossz” LDL koleszterin szintjét képesek csökkenteni, továbbá megakadályozzák a jóindulatú  prosztatamegnagyobbodás kialakulását.

Szelén

Ez az antioxidáns ásványi anyag az E-vitaminnal együttműködve szembeszáll a rákot, a szív-és érrendszeri, valamint a szembetegségeket okozó szabadgyökökkel.

Szezáminol vegyületek

A szezámmag szezáminolt, szezámolinolt és pinorezinolokat tartalmaz. Valamennyi a lignán előanyaga, amely véd a rák, valamint a szív-és érrendszeri betegségek ellen.

Sziringinsav

A kutatók jelenleg azt vizsgálják, hogy szezámmagban található sav képes.e a növény magjában található más fitovegyületekkel együtt megvédeni a bőr sejtjeit az ibolyán túli sugárzás okozta ártalmaktól.

Tiamin

A napraforgómag jó forrása ennek a fontos B-vitaminnak . 30 grammban 0,7 mg van, ami a napi szükséglet 46% át teszi ki. A tiamin segíti az agyműködést.

Megjegyzés

hogyan lehet az előnyeit a legjobban kihasználni?

Magvak-tartsuk őket a hűtőben, légmentesen záródó edényben, hogy megőrizzük esszenciális zsírsav tartalmukat, illetve, hogy ne avasodjanak meg.

Egy kis konyha

⇒ Pörkölt tökmagot pépesítsünk citromlével, korianderzölddel, és egy kevés tökmag olajjal. Tészta, hal vagy csirkeételek mellé kínáljuk.

⇒ Kekszekben a csokoládédarabokat helyettesítsük napraforgó- vagy tökmaggal.

⇒ Salátaöntetekhez az olivaolaj helyett felerészben tökmagolajat használjunk.

⇒Rántott csirke vagy hal panírozásához használjunk darált napraforgó- vagy tökmagot.

⇒ Gyors tésztaszósz: keverjünk össze sötét színű szezámmagolajat és natúr joghurtot, és öntsük rá a forró tésztára. A tetejére szórjuk rá összevágott mogyoróhagymát és pirított szezámmagot.

⇒ Keverjünk össze szójaszószt sötét színű szezámmagolajjal vagy tökmagolajjal , és roston sült halakat locsoljuk meg ezzel az ízletes keverékkel.

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm