193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Forrás:

Az MSM ( más néven szulfonil) teljes kémiai nevén metil-szulfonil-metán.Ez olyan természetes szerves kénvegyület, amely szinte valamennyi élőlényben megtalálható.

A szerves kötésű kén a negyedik legfontosabb elemnek számít az emberi szervezetben. Nagyobb mennyiségen a tengeri élőlényekben fordul elő.Teljesen különbözik az olyan káros kénvegyületektől, mint amilyenek a szulfátok, szulfitok és szulfidok.

MSM hatásai:

Rendkívül sok szerepet tölt be a szervezetben. Elsősorban az egészséges bőr, haj és köröm növekedéséhez szükséges, ugyanakkor elengedhetetlen a normális kötőszöveti és ízületi funkciókhoz a megfelelő enzimaktivitáshoz és hormonális egyensúlyhoz.

A szervezet építőkövei, az aminosavak ugyancsak kénhez kötődnek. Fontos szerepe van a hormonok és az enzimek termelődéséhez. Az immunrendszer sem képes megfelelően működni nélküle.

Fokozza a sejtfalak átjárhatóságát, ezért a különféle tápanyagok és a víz könnyebben eljut a sejtekbe, ugyanakkor javul a keletkező salak-és méreganyagok kiürítésének folyamata.

 

Mire jó az MSM?

Hasznos lehet a következő problémáknál:

  • ízületi gyulladás és fájdalmak, bőrproblémák,
  • fejfájás,
  • az emésztőrendszer működésének zavarai,
  • táplálékfelszívódási rendellenességek.
  • segíthet a keringési rendszer jobb működésében,
  • különféle tüdőbetegségekben ( tüdőtágulás, tüdődiszfunkció, asztma,)
  • továbbá allergiában.

Amit még érdemes tudni

Az MSM nem gyógyszer, de nem is vitamin. Ez egy szagtalan vízben oldódó fehér kristályos szerkezetű anyag. Az ember számára a tökéletes szerves kén pótlását biztosítja.

A szerves kén elengedhetetlen az emberi szervezetnek, mert nagyon sok betegség javítható a pótlásával.

Például jó hatással lehet az emésztésre, mert segít újjáépíteni az emésztőrendszer bélfalát. Hasznos a szivárgó bél szindróma kezelésében is, mivel segíthet megakadályozni, hogy a részecskék kiszabaduljanak a belekből.

Az MSM segíthet még az aranyérkezelésnél, főként teafa olaj keverékkel csökkentheti a duzzanatot, fájdalmat.

Ha az ember helyesen táplálkozik, akkor nem szenvedhet kénhiányban. A szerves kén előfordul úgy a növényi, mint az állati élelmiszerekben, a mint a fehérjék alkotó eleme. A friss brokkoli, káposzta, hagyma, fokhagyma gazdag MSM ben. Továbbá tojás, tej, búzafű, algák.

Sajnos a tartósítással és feldolgozással (sütés, főzés) nagyban csökken a szerves kén tartalom. Ezért a az MSM ét érdemes étrend-kiegészítőként pótolni.

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm