193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Olajfalevél forrása:

Az olajfa (Olea europea) termését és levelét ősidők óta használják gyógyításra. Az olajfalevél már a Bibliában is gyógyító szerként szerepelt az olajfa levele, „mint a fák királya” sőt az „élet fárja”. Amikor Noe egy galambot küldött ki a bárkájáról, hogy felderítse vége van-e már az özönvíznek, a galamb az élet jeleként egy olajággal tért vissza.

Olajfalevél hatásai:

Az olajfa leveléből elkülöníthető és a fenolok csoportjába tartozó oleuropeinnek köszönhetjük elsősorban a növény gyógyító hatását. Ez a glikozid jelen van az egész növényben,segít megvédeni az olajfát a rovaroktól, illetve baktériumoktól. Egy másik fontos összetevő az elenol sav, kalciumsója erőteljes vírusellenes hatású, laboratóriumi kísérletekben minden vírust vagy megsemmisített, vagy növekedésben erősen korlátozott. Jól alkalmazható Candida-fertőzées és más gombák (köröm, láb, stb) ellen.

Érdemes kipróbálni makacs herpesz esetén, mert nem csupán a tüneteket enyhíti, mint a gyógyszer, hanem magát a vírust támadja meg. Különösen hatékonynak bizonyult az olajfalevél-kivonat a krónikusan fennálló Staphylococcus fertőzéssnel, Streptococcus baktérium ellen, valamint legyengült immunrendszernél.

Az olajfa levele belsőleg tisztít:

  • erőteljes vírus-, baktériumgomba-, és élősdi ellenes hatású;
  • csökkenti a vérnyomást a vérzsír-, és vércukor szintet,
  • erősíti az immunrendszert működését,
  • növeli az energiát.

Mire jó az olajfalevél ?

Már az egyiptomiak felhasználták az olajfa levelét, a fáraók mumifikálásához. Későbbi kultúrában az olajfalevélből készült tea kivonat lázcsillapító szerként volt használatos. Maláriaellenes hatását is feljegyezték. Évezredeken át eredményesen alkalmazták köhögés, torokfájás, hólyaghurut esetén, az olajfa leveléből készített kivonattal pedig égési sebeket, bőrproblémákat kezeltek.

Kutatók valószínűnek tartják, hogy a Földközi-tenger mellett élő népeknél azért kevesebb a szívbetegség és azért alacsonyabb a vér koleszterin szintje, mert az olivaolaj szerves részét alkotja.
Az olajfa levelének kémiai összetevői javítják a keringést, mivel tágítják a véredények falait, csökkentik a vérnyomást, antiaritmiás és görcsoldó hatásuk is van. Egyes adatok szerint az olajfalevél magas vérnyomásnál vízhajtó hatású, csökkenti a vércukor szintet, fertőtlenít, jól alkalmazható a legtöbb baktérium vírus és gomba ellen. Ezért hasznos hörghurutnál, mandulagyulladásnál, bélfertőzésnél a gyúgyutak az ivarrendszer és a fül fertőzésénél.

Hasznos lehet még a következő betegségekben: krónikus fáradság szindróma (CFS) cukorbetegség, AIDS, fekélyek, pikkelysömör (psoriasis) fibromyalgia, parazitás fertőzések.
(Fibromyalgia tünetei: hátfájás, éjszakánként erős szívdobogás, gyakori kimerültség napközben, izmokban, szalagokban, inakban fellépő kínzó fájdalom, időszakos izomlázszerű fájdalom, hólyag és bélpanaszok, fülbántalmak, szédülés, levertség, nyak és ágyékcsigolya tájéki fájdalom. )

 

Jó tudni

Hatékonyan alkalmazható a leggyakoribb baktériumfertőzések ellen, miközben egyáltalán nem károsítja a bélrendszerben élő jótékony hatású baktériumokat

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm