193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Hozzávalók

  • 1 liter tej,

  • 8 tojás

  • 3-4 deci rizs

  • cukor – ízlés szerint

  • 1 vanília cukor

  • vaj

  • citrom héja

  • gyümölcs

  • lekvár

  • sütő

Mihez ajánlom

  • reggeli
  • ebédutáni nasi
  • vacsora

Elkészítés

1.lépés: tejberizs

A tejet felforralod, úgy hogy teszel bele 1 evőkanál cukrot. ( mindig teszek a hideg tejbe cukrot, hogy ne kapódjon oda) Utána belerakod a rizst állandó keveréssel.

Azt a 20-30 percet ki kell bírni keveréssel a tejberizs készítésékkor, mert ha odakapódik, akkor kuka.

Legalábbis én nem tudom meg enni, ha csak egy picit is lekozmál a tej.

2.lépés: pihenteted a tejberizst

Amikor már úgy gondolod, hogy megpuhult a rizs, ( szerintem jobb ha egy picit keményebbre hagyod, később úgy is megpuhul ) 20 perc után lekapcsolod és hagyod kihűlni még elkészíted a tojást.
Jobb ha fedőt is raksz rá.

Beigli hűrőben

3.lépés: tojások keverése

Szétveszed a tojás sárgáját a fehérjétől és mindkettőből habot keversz.

A sárgájába teszed a cukrot és a vanília cukrot. Számolj azzal, hogy a rizst is meg kell édesíteni, attól függ, milyen édes szájúak vagytok.

 

Beigli szörp

4.lépés: maszlag

Utána egyesével 1x tojássárgáját, 1x fehér habot kevered szép lassan a kihűlt tejberizsbe.

Előtte reszelhetsz rá a citrom héját. Amikor mindent szépen összekevertél, beleöntöd a kivajazott jénaiba, vagy más edénybe, amit a sütőbe fogsz tenni.

5.lépés: Sütöd

20-30 percig sütöd közepes lángon. Ha kész, kapcsold ki a sütőt és hadd kihűlni benne a rizskocht. Ne nyitogasd.

 

Beigli töltese

6.lépés: tálalod

Kockára vágva por cukorral, gyümölccsel, lekvárral ízlés szerint élvezd a finomságot.

Jó étvágyat

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm