193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Szőlőmagkivonat:

Szőlőmagkivonat általában vörös szőlő apró magjából készül.

Szőlőmagkivonat hatásai:

Igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van benne, amely megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. Proantocianidinokat ( korábbi nevükön piknogenolokat ) is tartalmaz. Ez utóbbiakról feltételezik a kutatók, hogy fontos szerepük van a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a rák megelőzésében.

Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amelyek képesek áthatolni a vér-agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásuktól.

Mire jó ?

Az erek állapotát javítja, ennél fogva csökkenti a szívbetegségeke és a szélütés kockázatát. A hajszálereket is erősíti , fokozza a vérátáramlást. Ezért hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint amás érrendszeri megbetegedésekben.

Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és bizsergést a végtagokban.

Jól alkalmazható a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Egyaránt ajánlott a sárgafolt betegségek (macula degeneráció) és szürkehályog ellen – e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka. Hasznos lehet a fogyasztása azoknak is, akik sokat dolgoznak számítógéppel, különösen akkor, ha nem sugárzásmentes lapmonitort hanem hagyományos katódsugaras képernyőt használnak.

Alkalmazható még kötőszöveti betegség esetén. Védi és erősíti a bőr kollagénjét. Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük vele, mert gátolja a hisztamin termelését. ( fokozott hisztamin termelés váltja ki az allergiás reakciókat)

Mivel prosztaglandinok képződését is akadályozza, hasznos lehet a menstruációs zavarral és fájdalommal járó betegség az endometriosis megelőzésére.
Nem bizonyították még, de feltételezik, hogy rákellenes hatása is van, mivel antioxidánsként védi a sejtek genetikai anyagát.

Jó tudni

A szőlőmagkivonathoz hasonló hatású a fenyőkéreg kivonat, amelyben ugyancsak megtalálhatók a proantocianidinok, az utóbbi azonban drágább.

A polifenolok, mint antioxidánsok a tudományos életben elfogadott hatásai a szervezetre

  • Csökkenthetik a szervezetben az érrendszeri betegségek, valamint egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát,
  • Lekötik a szabadgyököket, így segíthetnek a gyulladásos betegségek megelőzésében,
  • Csökkenthetik a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet, így védhetik a szívet,
  • Kedvező hatást gyakorolhatnak a visszértágulat vagy érszűkületből eredő lábfájás esetén,
  • Mérsékelhetik a cukorbetegség egyes tüneteit,
  • Jól alkalmazhatóak szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére,
  • Enyhíthetik az allergiás tüneteket

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm