Hogyan készíts sztrapacskát - sztrapacska recept az egyik legkedveltebb ... qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Hozzávalók

  • sima, félgrízes, vagy kevert liszt
  • krumpli ( 1 személyre 3-4 szem )
  • szalonna, kolbász, stb.
  • túró vagy juhtúró vagy párolt káposzta,
  • tejföl

Mihez ajánlom

  1. én nem szoktam hozzá enni semmit,
  2. harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával ( Paprikacsárda specialitása )
  3. Szlovákiában nagyon sok helyen füstöltkolbásszal, teperővel is tálalják
sztrapacska recept

Elkészítés

sztrapacska recept

1.lépés: a krumplit megpucoljuk

sztrapacska recept

2.lépés: lereszelem a krumplit

Ez a legnehezebb része a sztrapacska elkészítésének. Kezdő koromban állandóan véresre reszeltem az ujjam. Vigyázz 🙂

sztrapacska recept

3.lépés: tészta elkészítése

A lereszelt krumplihoz adjuk a lisztet és a sót. NEM ADUNK HOZZÁ TOJÁST. Olyan állagot készítünk, hogy a forró vízben ne essen szét. Ezt kipróbáljuk kis adaggal .

sztrapacska recept

4.lépés: szaggatás

Forró sós vízben a nokedli szaggatásból megszokott mozudlatokkal kiszaggatjuk a sztrapacskát, várjuk míg felúszik a víz tetejére, majd szűrővel kiszedjük.

sztrapacska recept

5.lépés: szallona píritás

közben az elkészített szalonnát píritjuk, ízlés szerinti keménységre.

sztrapacska recept

6.lépés: tálalás

Sztrapacskát összekeverjük a túróval …. majd tejfölt rakunk a tetejére, és a végén szalonnával kidíszítjük. Tejet szoktam hozzá inni ha nem megyek autóval.

Videó: Folyamat

Jó étvágyat

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm