Hozzávalók
- sima, félgrízes, vagy kevert liszt
- krumpli ( 1 személyre 3-4 szem )
- szalonna, kolbász, stb.
- só
- túró vagy juhtúró vagy párolt káposzta,
- tejföl
Mihez ajánlom
- én nem szoktam hozzá enni semmit,
- harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával ( Paprikacsárda specialitása )
- Szlovákiában nagyon sok helyen füstöltkolbásszal, teperővel is tálalják

Elkészítés

1.lépés: a krumplit megpucoljuk

2.lépés: lereszelem a krumplit
Ez a legnehezebb része a sztrapacska elkészítésének. Kezdő koromban állandóan véresre reszeltem az ujjam. Vigyázz 🙂

3.lépés: tészta elkészítése
A lereszelt krumplihoz adjuk a lisztet és a sót. NEM ADUNK HOZZÁ TOJÁST. Olyan állagot készítünk, hogy a forró vízben ne essen szét. Ezt kipróbáljuk kis adaggal .

4.lépés: szaggatás
Forró sós vízben a nokedli szaggatásból megszokott mozudlatokkal kiszaggatjuk a sztrapacskát, várjuk míg felúszik a víz tetejére, majd szűrővel kiszedjük.

5.lépés: szallona píritás
közben az elkészített szalonnát píritjuk, ízlés szerinti keménységre.

6.lépés: tálalás
Sztrapacskát összekeverjük a túróval …. majd tejfölt rakunk a tetejére, és a végén szalonnával kidíszítjük. Tejet szoktam hozzá inni ha nem megyek autóval.
Ha autóval kell mennem, akkor óvatos vagyok a tejjel, mert néha rendesen meghajt. #sztrapacska, #juhturossztrapacska