Tápláléktáblázat
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
GABONAFÉLÉK, LISZTESÁRUK, KENYEREK | |||||
Árpagyöngy | 360 | 9,0 | 2,0 | 65,0 | 20,7 |
Bakonyi barna kenyér | 250 | 8,5 | 1,0 | 50,0 | 5,1 |
Biotoastkenyér | 270 | 7,0 | 3,9 | 50,0 | 2,0 |
Búzacsíra | 500 | 25,0 | 8,0 | 42,0 | 10,6 |
Búzakorpa | 520 | 15,0 | 5,5 | 50,0 | 45,0 |
Búzadara | 350 | 9,4 | 1,0 | 74,0 | 4,1 |
Búzaliszt | 370 | 12,3 | 1,0 | 75,0 | 4,5 |
Chips (átlag) | 500-550 | 4,5 | 35,0 | 50-55,0 | 4,0 |
Diabetikus kenyér (szegedi) | 220 | 16,4 | 1,0 | 35,0 | – |
Diabetikus zsemle, 1 db (szegedi) | 120 | 8,0 | 0,5 | 20,0 | – |
Diabetikus korpás kenyér | 230 | 22,0 | 3,0 | 27,0 | – |
Durumtészta (Barilla) | 340 | 12,5 | 1,5 | 72-75,0 | 3,0 |
Extrudált kenyér (Abonett, Dexi, Wasa) átlag Abonett, 1 db Dexi, 1 db Wasa, 1 db |
350 15 25 35 |
9,5 0,4-0,7 0,6 1,0-1,3 |
1,0-2,0 0,1 0,2 0,2-0,7 |
70,0 3,0-3,3 5,5 4,8-7,5 |
6,0-16,3 0,5 0,3 1,5-2,4 |
Fehér kenyér, alföldi kenyér | 250 | 8,8 | 1,5 | 55,0 | 3,9 |
Félbarna kenyér | 250 | 9,8 | 1,0 | 50,0 | 6,3 |
Gabonamagvak (átlag) | 330 | 13,0 | 2,0 | 70,0 | 15,0 |
Gabonapelyhek, préselt (búza, zab) | 350 | 13 | 1,5 | 65 | 12-15 |
Graham-kenyér | 270 | 10,0 | 1,0 | 55,0 | 11,6 |
Graham-toastkenyér | 245 | – | 2,6 | 47,0 | 4,4 |
Hajdina | 335 | 9,0 | 1,7 | 71,0 | 4,0 |
Kalács | 320-340 | 9,4 | 5,0-7,5 | 54-60,0 | 1,5-3,0 |
Keményítő (átlag) | 350 | 2,0 | – | 85,0 | – |
Kétszersült | 410 | 11,0 | 4,5 | 80,0 | 4,2 |
Kukorica, pattogatott | 400 | 9,0 | 4,0 | 62,0 | 9,8 |
Köles | 370 | 11,0 | 4,0 | 71,0 | 21,7 |
Kifli, 1 db = 44 g | 130 | 4,5 | 1,0 | 25,0 | 1,5 |
Lenmagos kenyér | 330 | – | 6,0 | 55,0 | 4,8 |
Kukoricadara | 350 | 9,6 | 3,1 | 70,2 | – |
Pászka, tönköly | 380 | 10,4 | 1,0 | 80,0 | 3,2 |
Perec (sült), stangli (átlag) | 400 | 11,3 | 10,6 | 60,0 | – |
Pesti tartós kenyér | 260 | 10,0 | 3,5 | 48,0 | 3,0 |
Pogácsa (átlag) | 420 | 8,5 | 21,4 | 45,5 | 3,4 |
Puffasztott búza (átlag) | 350 | 9,0 | 2,0 | 70,0 | 2,5 |
Puffasztott rizs | 350 | 8,0 | 1,0 | 75,0 | 4,3-6,7 |
Puffasztott tönkölybúza 1 db = 10 g 1 db = 6 g |
355 35 20 |
8,0 0,8 0,4 |
2,0 0,1 0,1 |
70,0 7,0 4,0 |
8,8 0,3-0,9 0,2-0,5 |
Rizs, rizsliszt | 350 | 8,0 | 0,5 | 80,0 | 4,6 |
Rizs, barna | 350 | 8,0 | 0,5 | 80,0 | 10,2 |
Rozskenyér | 235-260 | 8,0 | 1,0 | 48-54,0 | 3,1-7,6 |
Rozsliszt, tlejes kiőrlésű | 325 | 9,5 | 1,5 | 66,0 | 10,5 |
Sós keksz (átlag) | 460 | 10,0 | 17-23 | 55-70,0 | 0,5-3,0 |
Sós keksz, olajos maggal | 480 | 8,0 | 26,0 | 50,0 | 4,1 |
Sós pálcika, perec | 430 | 11,0 | 6,0 | 80,0 | 4,0 |
Száraztészta (átlag, 4 tojásos) | 400 | 15,0 | 3,5 | 70-75,0 | 3,2 |
Száraztészta (4 tojásos, tönkölybúzalisztes) | 360 | 14,5 | 3,0 | 74,0 | 3,2 |
Szójababtúró (Tofu) | 85 | 13,0 | – | 10,0 | 1,0 |
Szójagranulátum, kocka | 360 | 45,0 | 2,0 | 40,0 | 20,0 |
Szójaliszt (zsírtalanított) | 335 | 47,0 | 0,6 | 33,0 | 22,0 |
Üvegtészta | 340-360 | 5,5 | – | 80,0 | 6,4-7,4 |
Tönkölybúzás, teljes kiőrlésű toastkenyér | 220 | 10,8 | 1,0 | 43,0 | 6,5 |
Zabkorpa | 315 | 9,5 | 4,0 | 58,0 | 27,8 |
Zsemle, 1 db = 54 g | 150 | 5,0 | 0,5 | 30,0 | 1,7 |
Zsemlemorzsa | 365 | 10,0 | 2,0 | 75,0 | 3,6 |
Vollkorn-brot (Teljes kiőrlésű kenyér) | 170 | – | 1,5 | 40,0 | 8,7 |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
ÉDESIPARI TERMÉKEK |
|||||
Befőzőcukor, diabetikus | 400 | – | – | 100,0 | – |
Babapiskóta | 390 | 9,5 | 4,0 | 80,0 | – |
Canderel csokoládé (átlag) | 480 | 8,0 | 35-40,0 | 35,0 | – |
Canderel édesítőpor | 380 | – | – | 94,0 | – |
Csokoládé (ét) 70% | 520 | 5,5 | 39-50,0 | 30-34,0 | 10,5 |
Csokoládé (tej) | 550 | 9,0 | 34-37,0 | 48-55,0 | 2,1-9,0 |
Csokoládé, marcipánkrémes | 500 | 4,5 | 28,0 | 58,0 | 3,4 |
Csokoládéval bevont zselé | 375 | 2,0 | 7,0 | 74,0 | 1,8 |
Cukor | 400 | – | – | 100,0 | – |
Cukormentes keksz (STOP) Cukormentes keksz, 1 db |
430 15 |
12,0 0,4 |
11,0 0,4 |
70,0 2,5 |
7,0 0,2 |
Diabetikus méz (12 g fruktóz, 56 g szorbit) | 180 | – | – | 68,0 | – |
Diabetikus aprósütemény (átlag, fruktóz + édesítő) | 450-550 | 7,5 | 15-35,0 | 50-60,0 | 3,5 |
Diabetikus aprósütemény (átlag, szorbit és/vagy édesítő) | 450-550 | 6,5 | 15-35,0 | 50-60,0 | 2,6-3,0 |
Diabetikus csokoládé (inulinnal) | 500 | 16,0 | 31,0 | 43,0 | 15,0 |
Diabetikus csokoládé (ét) | 575 | 5,0 | 47,5 | 40,0 | 1,8 |
Diabetikus csokoládé (tej) | 570 | 8,0 | 37,0 | 47,0 | 3,0 |
Diabetikus cukorka (átlag, szorbittal) | 240 | – | – | 95,0 | – |
Diabetikus nápolyik (átlag) | 500-600 | 6,5 | 30-35,0 | 55,0 | 1,3 |
Diétás mogyorókrém | 560 | – | – | 50,0 | – |
Gabonapehely, Corn Flakes | 370 | 7,5 | 1-1,5 | 84,0 | 3,0 |
Gabonapehely, Fitness, Wellness | 360 | 7,5 | 1,5 | 80,0 | 5,9 |
Gabonapehely, ízesített | 380-400 | 4,5-6,5 | 10,0 | 75-80,0 | 4,1 |
Fagylalt, zsírszegény | 120 | – | 0,1 | 28,0 | – |
Fruktóz (gyümölcscukor) | 400 | – | – | 100,0 | – |
Glukonon, szorbitol (hasznosuló szénhidráttal) | 230 | – | – | 63,0 | – |
Jégkrém, tejszínes | 165-260 | 3,0 | 4,5-17,5 | 20-28,0 | – |
Jégkrém, fruktózzal (csokis) | 170 | 2,0 | 5,0 | 28,0 | 3,5 |
Jégkrém (fruktóz + szorbit) | 110-120 | 3,0 | 3,0-6,5 | 13-20,0 | – |
Jégkrém, light (aszpartám, aceszulfám) | 38 | – | – | 2,4 | – |
Keksz, Albert | 440 | 8,5 | 15,0 | 70,0 | 2,5 |
Kakaós krémmel töltött omlós keksz | 495 | 3,0 | 24,5 | 62,0 | 3,6 |
Keksz, háztartási | 420 | 10,0 | 6,5 | 80,0 | 3,0 |
Keksz, Jó reggelt! (átlag) | 450 | 7,0 | 17,0 | 65,0 | 5,7 |
Keksz, omlós, édes (átlag) | 480-530 | 8,0 | 23-29,0 | 65,0 | 1,8-2,5 |
Kakaópor | 380 | 21,0 | 19,0 | 32,0 | 39,5 |
Kakaópor, sovány | 200 | 15,0 | 10,5 | 10,0 | – |
Kakaópor, instant | 360 | 3,0 | 3,1 | 77,5 | 6,5 |
Korpovit (korpás keksz) Korpovit, 1 db (4,4 g) |
440 19 |
16,0 0,7 |
1,3 0,5 |
64,5 3,0 |
8,5 0,4 |
Méz | 360 | – | – | 80,0 | – |
Müzli, natúr (light) | 310-330 | 7,5 | 3,5 | 60-65,0 | 8,5 |
Müzli, ízesített | 400-450 | 6,0 | 16,0 | 55-65,0 | 9,3-11,7 |
Nápolyik (átlag) | 550 | 6,5 | 24,0 | 65,0 | 0,6-1,0 |
Pudingpor (átlag) | 340 | 9,0 | 4,0 | 65,0 | 0,4 |
Pudingpor, diabetikus (laktóz, fruktóz, polialk.) | 370 | 10,0 | 4,2 | 53,0 | 0,4 |
Süssina édesítőpor | 340 | – | – | 85,0 | – |
Zabfalatok | 465-515 | 7,5 | 21-28,5 | 53-60,0 | 5,9-6,7 |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
ZÖLDSÉGEK, SZÍNES FŐZELÉKEK, KONZERVEK | |||||
Babcsíra | 15 | 1 | 0,1 | 2,4 | 1,1 |
Brokkoli | 25 | 3,3 | – | 2 | 4,1 |
Burgonya | 90 | 2,5 | – | 20 | 3 |
Burgonyapüré-por | 335 | 8,5 | 1 | 75 | 6,6 |
Cékla | 30 | 1,3 | – | 6 | 4,2 |
Cukkini | 30 | 1,5 | 0,5 | 5 | 2 |
Csemegeuborka | 15 | 0,5 | – | 2 | 1,9 |
Csiperkegomba | 40 | 6 | – | 3 | 3,8 |
Fejtett bab | 167 | 10 | 0,5 | 29 | 12 |
Fejes saláta, jégsaláta | 20 | 1,5 | – | 2 | 2-3 |
Káposzta, fejes, vörös | 30 | 1,5 | – | 6 | 2,5-4,5 |
Karalábé | 40 | 2 | – | 7 | 5,1 |
Karfiol | 30 | 2,5 | 0,5 | 4 | 2,4 |
Ketchup | 100 | 1,5 | 0,3 | 14-23 | 0,5-2,6 |
Kelbimbó | 50 | 5 | 0,5 | 6 | 4 |
Kelkáposzta | 40 | 3,5 | – | 4 | 4,5 |
Kínai kel | 20 | 1,0 | – | 2,0 | 5,5 |
Kukorica, tejes | 130 | 6,5 | 1,5 | 24,0 | 8,8 |
Kukorica, konzerv | 115 | 6,5 | 1,5 | 22,0 | 2,8 |
Laskagomba | 40 | 2,0 | – | 6,0 | 2,8 |
Lecsó, konzerv | 40 | 2,0 | 0,4 | 6,0-8,0 | 4,3 |
Lencse | 340 | 26,0 | 2,0 | 53,0 | 19,3 |
Mélyhűtött franciasaláta-mix | 72 | 2,4 | 1,0 | 13,0 | 4,0 |
Mélyhűtött mexikói zöldségkeverék | 77 | 3,5 | 1,0 | 13,0 | – |
Mustár | 100 | – | 5,0 | 9,0 | – |
Olajbogyó | 160-220 | – | 22,0 | 6,5 | 4,0 |
Olívabogyó, paprikával töltlve | 140 | 2,0 | 12,5 | 4,5 | – |
Padlizsán | 25 | 1,0 | – | 5,0 | 2,6 |
Paradicsom | 20 | 1,0 | – | 4,0 | 1,7 |
Paradicsompüré | 110 | 5,0 | – | 20,0 | 3,3 |
Paraj | 20 | 2,0 | – | 2,0 | 4,3 |
Petrezselyem (gyökér) | 30 | 1,0 | – | 6,0 | 7,5 |
Rebarbara | 17 | 0,5 | – | 3,5 | 4,4 |
Retek | 15 | 1,0 | – | 2,0 | 1,4 |
Savanyított káposzta | 20 | 10 | – | 3,0 | 3,5 |
Sárgaborsó | 320 | 21,5 | 1,5 | 53,0 | 23 |
Sárgarépa | 40 | 1,0 | – | 8,0 | 3,3 |
Sóska | 25 | 2,5 | 0,5 | 2,5 | 5,1 |
Spárga | 20 | 2,0 | – | 2,0 | 2,1 |
Sütőtök | 80 | 1,5 | 1,5 | 16,0 | – |
Szárazbab | 340 | 22,5 | 1,0 | 58,0 | 24,0 |
Tök (főző), patisszon | 30 | 1,0 | – | 6,0 | 2,4 |
Uborka, kovászos uborka | 10 | 1,0 | – | 2,0 | 1,9 |
Vágott, vegyes savanyúság, édesítőszerrel | 20 | 1,0 | – | 2,5 | – |
Vöröshagyma, póréhgyma | 40 | 1,0 | – | 8,0 | 2,0 |
Zeller | 30 | 1,5 | 0,5 | 5,0 | 5,4 |
Zöldbab | 40 | 2,5 | 0,5 | 7,0 | 3,0 |
Zöldborsó | 90 | 7,0 | 0,5 | 14,0 | 8,8 |
Zöldpaprika | 20 | 1,0 | 0,5 | 3,0 | 2,3 |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
GYÜMÖLCSÖK, GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK | |||||
Alma | 30 | 0,5 | – | 7,0 | 3,7 |
Anananász | 53 | 0,5 | – | 12,0 | – |
Aszalt gyümölcsök, füge, mazsola (átlag) | 250-290 | 1,5 | 0,5 | 60-68,0 | 5,2 |
Avokádó | 160 | 2,0 | 15,0 | 8,5 | 6,7 |
Áfonya | 50 | 1,0 | 0,5 | 11,0 | 3,0 |
Banán | 105 | 1,5 | – | 24,0 | 1,7 |
Befőttek (cukorral, átlag) | 80-100 | 0,5 | – | 20,0 | – |
Birsalma | 40 | 0,5 | – | 9,0 | – |
Citrom | 25 | 0,5 | – | 2,0 | 2,0 |
Cseresznye | 60 | 1,0 | – | 14,0 | 1,2 |
Datolya | 310 | 2,0 | – | 72,0 | 7,0 |
Diabetikus befőttek (átlag) | 35-60 | 0,5 | – | 5,5-15,0 | – |
Diabetikus dzsemek (átlag, fruktózzal) | 110 | 1,5 | – | 26,0 | – |
Dinnye, görög | 35 | 0,5 | – | 7,0 | – |
Dinnye, sárga | 40 | 0,5 | – | 10,0 | 1,0 |
Dzsemek (cukorral, átlag) | 250 | 0,5 | – | 60,0 | – |
Egres | 40 | 0,5 | – | 8,0 | 3,5 |
Földieper (szamóca) | 35 | 1,0 | – | 7,0 | 1,7 |
Grapefruit | 35 | 0,5 | – | 7,0 | 1,2 |
Kajszibarack | 50 | 1,0 | – | 10,0 | 3,6 |
Kivi | 55 | 1,0 | – | 11,0 | – |
Körte | 50 | 0,5 | – | 12,0 | 6,2 |
Málna | 30 | 1,0 | – | 6,0 | 9,1 |
Mazsola | 290 | 2,5 | 0,6 | 68,0 | 5,2 |
Meggy | 50 | 1,0 | – | 11,0 | 4,2 |
Narancs, mandarin (átlag) | 40 | 0,5 | – | 9,0 | 2,0 |
Őszibarack, nektarin (átlag) | 40 | 0,5 | – | 10,0 | 3,2 |
Ribizli (vörös) | 50 | 0,5 | – | 9,5 | 7,8 |
Szilva (besztercei) | 60 | 0,5 | – | 13,0 | 5,7 |
Szőlő | 75 | 0,5 | – | 18,0 | 5,4 |
3:1 Dzsemfix, Dr. Oetker | 235 | – | – | 60,0 | – |
3:1 Dzsemfix, HAAS | 160 | – | – | 52,0 | – |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
DIÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK | |||||
Dió | 650 | 18,5 | 47,0 | 12,0 | 9,6 |
Földimogyoró | 610 | 26,5 | 7,5 | 17,00 | 10,3 |
Gesztenye | 170 | 5,0 | 1,5 | 33,0 | – |
Gesztenyemassza | 170-225 | – | 1,5 | 33-54,0 | – |
Kókusz (dió) | 400 | 4,0 | 37,0 | 10,0 | 3,3 |
Mák | 540 | 20,5 | 38,0 | 24,0 | 10,8 |
Mandula | 630 | 27,5 | 52,0 | 7,0 | 12,0 |
Mogyoró | 690 | 15,5 | 63,5 | 9,0 | 10,2 |
Napraforgómag | 500 | 18,5 | 47,5 | 17,0 | 8,9 |
Pisztácia | 650 | 22,5 | 54,0 | 14,0 | 3,4 |
Tökmag | 620 | 34,0 | 50,5 | 4,0 | – |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK | |||||
Baromfipárizsi | 240 | 12,5 | 20,0 | – | – |
Baromfivirsli | 200 | 19,0 | 13,0 | – | – |
Bárányhús, juhhús (sovány) | 200 | 20,0 | 12,5 | – | – |
Borjúhús | 125 | 19,5 | 4,5 | – | – |
Csemegakaraj | 110 | 20,5 | 2,5 | 0,5 | – |
Csirkecomb | 140 | 21,0 | 5,2 | – | – |
Csirkecomb, bőrös | 166 | 15,0 | 10,7 | – | – |
Csirke far-hát | 300 | 12,0 | 27,0 | – | – |
Csirkemellfilé | 100-110 | 24,5 | 1,0 | – | – |
Csirkemáj | 130 | 20,0 | 3,5 | 3,0 | – |
Csikreszárny | 165 | 17,5 | 10,0 | – | – |
Diákcsemege | 460 | 14,5 | 40,0 | 2,0 | – |
Disznósajt | 275-320 | 14,5 | 22,5-28,5 | – | – |
Fekete-erdei sonka | 235 | 24,5 | 14,0 | 1,0 | – |
Füstölt kolbászok (átlag) | 300-480 | 15,5 | 25-40,0 | – | – |
Füstölt parsztsonka | 380 | 17,0 | 33,0 | – | – |
Füstölt tarja, sovány | 200 | 15,0 | 15,0 | – | – |
Gépsonka és egyéb sonkafélék | 160 | 22,5 | 7,0 | – | – |
Hurka (véres, májas) | 290 | 14,0 | 23,0 | 9,0 | – |
Kenőmájas | 320 | 16,0 | 27,5 | 3,0 | – |
Lecsókolbász | 280 | 16,5 | 23,0 | – | – |
Liba, kacsa (pecsenye) | 200 | 19,0 | 12-14,0 | – | – |
Liba, hízott | 390 | 16,0 | 35,0 | – | – |
Májkrém, konzerv | 220 | 13,5 | 17,0 | 2,0 | – |
Marhahús, sovány | 120 | 19-21,0 | 4,5 | – | – |
Marhahús, kövér | 290 | 15,0 | 19,0 | – | – |
Marhamáj, borjúmáj | 130 | 21,0 | 3,0 | 4,0 | – |
Olasz, mortadella | 340 | 13,5 | 31,0 | – | – |
Pacal | 170 | 16,0 | 11,0 | – | – |
Párizsi, krinolin, szafaládé (sertés) | 255 | 12,0 | 22,0 | 2,0 | – |
Pulykapárizsi | 225 | – | 19,0 | 2,0 | – |
Pulykamellfilé | 100-110 | 24,5 | 1,0 | 0,5 | – |
Pulykacomb | 174 | 20,5 | 9,2 | 0,5 | – |
Sertéscomb, -karaj | 160 | 21,0 | 8,0 | – | – |
Sertéslapocka, -csülök | 250-350 | 17,5 | 24-29,0 | – | – |
Sertésdagadó | 440 | 12,0 | 42,0 | – | – |
Sertésmáj | 140 | 19,5 | 5,5 | 2,0 | – |
Tavaszi, sajtos felvágott | 175 | 10,0 | 13,5 | 2,0 | – |
Téli szalámi | 530 | 25,1 | 46,0 | – | – |
Turistaszalámi | 340 | 28,5 | 30,5 | – | – |
Vagdalt hús (átlag) | 200-300 | 19,0 | 11,5-25,0 | 7,5-8,5 | – |
Virsli | 240 | 12,5 | 20,0 | – | – |
Zala felvágott | 220-240 | 15,5 | 18,0-20,0 | 0,5 | – |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
HALAK, HALKÉSZÍTMÉNYEK | |||||
Amur | 145 | 18,0 | 7,5 | – | – |
Busa | 95 | 18,0 | 2,0 | – | – |
Fogas, süllő | 85 | 19,0 | 1,0 | – | – |
Harcsa | 80 | 17,5 | 1,0 | – | – |
Hekk | 90 | 20,0 | 1,0 | – | – |
Hering, különféle szószban | 180-235 | 16,0 | 12,5-18,5 | 3,5 | – |
Kaviár | 270 | 26,0 | 16,0 | 5,0 | – |
Keszeg | 75 | 17,0 | 1,0 | – | – |
Lazac | 215 | 20 | 14,0 | – | – |
Makréla, konzerv | 265-330 | 20,0 | 22,5-29,0 | – | – |
Olajos halkonzervek (átlag) | 270 | 20,0 | 21,0 | – | – |
Ponty (átlag) | 110-150 | 16,0 | 5,0-9,0 | – | – |
Tengeri halfilé (átlag) | 85 | 20,0 | 1,0 | – | – |
Tőkehal | 80 | 19,5 | 1,0 | – | – |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
ZSIRADÉKOK | |||||
Angolszalonna | 500 | 17 | 46,5 | – | – |
Bacon, szeletelt | 320-380 | 18 | 28-35 | 1 | – |
Császárszalonna, húsos | 300 | 15 | 24 | 1 | – |
Delma Yoghurt, Multivitamin | 350-370 | – | 39 | – | – |
Delma Light | 180 | – | 20 | – | – |
Flora Light | 360 | – | 40 | – | – |
Flora Original | 530 | – | 60 | – | – |
Flora (Pro-activ), Bertolli olívaolajjal | 320-360 | – | 35-38 | 2,5-3 | – |
Főzőtejszín (20%-os zsírt.) | 200 | 2,5 | 20 | 5 | – |
Főzőtejszín (10%-os zsírt.) | 120 | 2,5 | 10 | 4 | – |
Kolozsvári szalonna | 640 | 18 | 61 | – | – |
Liga margarin | 615 | – | 70 | – | – |
Majonéz | 735 | 4 | 80 | 4 | – |
Majonéz, light | 280 | 5 | 24 | 9 | – |
Margarin (átlag) | 740-780 | – | 80 | – | – |
Margarin (50%-os zsírt.) | 440 | – | 50 | – | – |
Olaj, búzacsíra | 930 | – | 100 | – | – |
Olaj, kukoricacsíra | 930 | – | 100 | – | – |
Olaj, lenmag | 930 | – | 100 | – | – |
Olaj, mogyoró | 820 | – | 91,5 | – | – |
Olaj, repce (erukasavmentes) | 930 | – | 100,0 | – | – |
Olaj, szezámmag | 930 | – | 100,0 | – | – |
Olaj, szója | 930 | – | 100,0 | – | – |
Olaj, szőlőmag | 830 | – | 92,0 | – | – |
Olaj, Vénusz, napraforgó | 830 | – | 92,0 | – | – |
Olívaolaj, extraszűz | 900 | – | 100,0 | – | – |
Rama (70%-os zsírt.) | 630 | – | 70,0 | – | – |
Rama Classic | 450 | – | 48,0 | – | – |
Rama Harmónia | 350 | – | 40,0 | – | – |
Sertés- és libazsír | 920 | – | 99,5 | – | – |
Szalonna, füstölt | 720 | 9,0 | 73,0 | – | – |
Tejszín (30%-os zsírt.) | 290 | 2,5 | 30,0 | 3,5 | – |
Tejszín, növényi | 240 | 9,5 | 18,0 | 8,5 | 0,1 |
Tejszínhabspray, fruktózzal vagy cukorral | 240 | 4,0 | 17,5 | 12-15 | – |
Tepertő | 820 | 12,0 | 83,0 | – | – |
Vaj | 720 | – | 80,0 | – | – |
Vaj (40%-os zsírt.) | 385 | – | 40,0 | 5,2 | – |
Vajkrém (átlag) | 330-450 | – | 33-40,0 | 2,0-5,0 | – |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
TOJÁS | |||||
Tojás, egész, 1 db = 40 g (M) | 66 | 5,5 | 5,0 | – | – |
Tojás, fehérje, 1 db= 24 g | 14 | 3,0 | – | – | – |
Tojás, sárgája, 1 db = 16 g | 52 | 2,5 | 5,0 | – | – |
Tojás, egész, 1 db = 52 g (L) | 88 | 7,0 | 6,0 | – | – |
Tojás, fehérje, 1 db = 33 g | 19 | 4,0 | – | – | – |
Tojás, sárgája, 1 db = 19 g | 69 | 3,0 | 6,0 | – | – |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
TEJ, TEJTERMÉKEK | |||||
1,5%-os tej | 50 | 3,5 | 1,5 | 5,0 | – |
2,8%-os tej | 60 | 3,5 | 2,8 | 5,0 | – |
Aludttej, joghurt, kefir | 60 | 3,5 | 3,0 | 3,5 | – |
Aktívia, gabonával | 60 | – | 1,0 | 11,0 | 1,8 |
Camembert (kölönféle) | 300 | 18-21,5 | 23,0 | 1,5 | – |
Camembert (13%-os zsírt.) | 210 | 18,0 | 13,0 | 0,5 | – |
Gomolyatúró | 285 | 18,0 | 21,0 | 3,0 | – |
Gyümölcsjoghurt | 85 | 3,5 | 2,0 | 13,0 | – |
Gyümölcsjoghurt, light | 65 | 3,5 | 1,5 | 9,5 | 0,5 |
Joghurt, probiotikus | 70 | 3,5 | 0,7 | 12,0 | – |
Juhtúró | 380 | – | – | 2,0 | – |
Kakaós ital | 65 | 3,5 | 1,5 | 11,5 | 0,5 |
Kefir, kaukázusi | 52 | 3,5 | 2,7 | 4,0 | – |
Körözött | 145 | 20,5 | 10,0 | 4,2 | 1,6 |
Krémsajt (tejszínes) | 260 | 3,0 | 26,0 | 1,6 | – |
Krémfehér sajt (fetajellegű) | 265 | 12,0 | 21,5 | 4,0 | – |
Ömlesztett sajtok (átlag, Mmedve) | 280 | 16,0 | 24,5 | 5,8 | – |
Ömlesztett sajt, Lapka | 230 | 16,0 | 14,0 | 8,0 | – |
Salátafeltét (növényi olajjal, fetajellegű) | 245 | 10,0 | 21,0 | 2,5 | – |
Sajt, sovány (köményes, Túra, Tolnai, Tolle) | 200 | 30,0 | 10,0 | 2,0 | – |
Sajt, félzsíros (Óvári, orda, mozarella) | 240-300 | 29,5 | 18,5-20,0 | 2,0 | – |
Sajt, zsíros (trappista, füstölt, edami stb.) | 320-380 | 26-28,0 | 26-30,0 | 2,0 | – |
Tehéntúró, félzsíros | 145 | 16,0 | 7,0 | 3,5 | – |
Tehéntúró, sovány (átlag) | 95 | 14,0 | 2,5-3,0 | 3,5-4,0 | – |
Tejföl, 12%, (átlag) | 140 | 3,5 | 12,0 | 3,5 | – |
Tejföl, 20%, (átlag) | 210 | 3,5 | 20,0 | 3,5 | – |
Túró Rudi | 355 | 14,5 | 18,0 | 31,0 | – |
Túrórudi (Milka) | 425 | 9,0 | 25,5 | 37,0 | – |
Túrórudi (maltittal) | 270 | – | 16,0 | 35,0 | 2,5 |
Nyersanyagok | Energia (kcal) | Fehérje (gramm) | Zsír (gramm) | Szénhidrát (gramm) | Élelmi rost (gramm) |
ITALOK | |||||
Aszú | 95 | – | – | 5,5 | – |
Bor, száraz (fehér, vörös) | 60-65 | – | – | 4,0 | – |
Bor, félszáraz, félédes (fehér) | 80-85 | – | – | 4,0-8,0 | – |
Bor, édes (fehér) | 95 | – | – | 4,0 | – |
Bor, félédes (vörös) | 175 | – | – | 10,0 | – |
Brandy, rum (átlag, 30-35% alkohol) | 250 | – | – | 2,0 | – |
Gyümölcslé, 100% | 40-50 | – | – | 9-10,0 | 0,3-0,5 |
Gyümölcslé, cukor nékül, 40-50% gyümölccsel | 20 | – | – | 4,0 | 0,3-0,5 |
Gyümölcslé, cukor nélkül, 12% gyümölccsel | 10 | – | – | 2,0 | – |
Likőrök (átlag, 17-30% alkohol) | 250-350 | – | – | 18-35,0 | – |
Pálinka (átlag, 30-35% alkohol) | 250 | – | – | – | – |
Pezsgő, száraz | 65-70 | – | – | 0,5-1,5 | – |
Pezsgő, félédes | 78 | – | – | 4,0 | – |
Pezsgő, édes | 82 | – | – | 5,0 | – |
Rostos ivólevek (cukorral) | 60 | – | – | 14,0 | 0,3 |
Sör | 40-60 | – | – | 5,0 | – |
Szörpök (cukorral) | 280 | – | – | 70,0 | 0,5 |
Üdítők, tonik (cukorral) | 50-60 | – | – | 12,0 | – |
Üdítők, cukor nékül | 0,2-2 | – | – | – | – |
Vermut, száraz | 110-140 | – | – | 3,0-6,0 | – |
Vermut, félédes, félszáraz | 150 | – | – | 10,0 | – |
Vermut, édes | 150 | – | – | 15,0 | – |
Zöldséglevek, cukor nélkül | 20-30 | – | – | 4,0 | 0,2-2,0 |