qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Tápláléktáblázat

Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
GABONAFÉLÉK, LISZTESÁRUK, KENYEREK
Árpagyöngy 360 9,0 2,0 65,0 20,7
Bakonyi barna kenyér 250 8,5 1,0 50,0 5,1
Biotoastkenyér 270 7,0 3,9 50,0 2,0
Búzacsíra 500 25,0 8,0 42,0 10,6
Búzakorpa 520 15,0 5,5 50,0 45,0
Búzadara 350 9,4 1,0 74,0 4,1
Búzaliszt 370 12,3 1,0 75,0 4,5
Chips (átlag) 500-550 4,5 35,0 50-55,0 4,0
Diabetikus kenyér (szegedi) 220 16,4 1,0 35,0
Diabetikus zsemle, 1 db (szegedi) 120 8,0 0,5 20,0
Diabetikus korpás kenyér 230 22,0 3,0 27,0
Durumtészta (Barilla) 340 12,5 1,5 72-75,0 3,0

Extrudált kenyér (Abonett, Dexi, Wasa) átlag

Abonett, 1 db

Dexi, 1 db

Wasa, 1 db

350

15

25

35

9,5

0,4-0,7

0,6

1,0-1,3

1,0-2,0

0,1

0,2

0,2-0,7

70,0

3,0-3,3

5,5

4,8-7,5

6,0-16,3

0,5

0,3

1,5-2,4

Fehér kenyér, alföldi kenyér 250 8,8 1,5 55,0 3,9
Félbarna kenyér 250 9,8 1,0 50,0 6,3
Gabonamagvak (átlag) 330 13,0 2,0 70,0 15,0
Gabonapelyhek, préselt (búza, zab) 350 13 1,5 65 12-15
Graham-kenyér 270 10,0 1,0 55,0 11,6
Graham-toastkenyér 245 2,6 47,0 4,4
Hajdina 335 9,0 1,7 71,0 4,0
Kalács 320-340 9,4 5,0-7,5 54-60,0 1,5-3,0
Keményítő (átlag) 350 2,0 85,0
Kétszersült 410 11,0 4,5 80,0 4,2
Kukorica, pattogatott 400 9,0 4,0 62,0 9,8
Köles 370 11,0 4,0 71,0 21,7
Kifli, 1 db = 44 g 130 4,5 1,0 25,0 1,5
Lenmagos kenyér 330 6,0 55,0 4,8
Kukoricadara 350 9,6 3,1 70,2
Pászka, tönköly 380 10,4 1,0 80,0 3,2
Perec (sült), stangli (átlag) 400 11,3 10,6 60,0
Pesti tartós kenyér 260 10,0 3,5 48,0 3,0
Pogácsa (átlag) 420 8,5 21,4 45,5 3,4
Puffasztott búza (átlag) 350 9,0 2,0 70,0 2,5
Puffasztott rizs 350 8,0 1,0 75,0 4,3-6,7

Puffasztott tönkölybúza

1 db = 10 g

1 db = 6 g

355

35

20

8,0

0,8

0,4

2,0

0,1

0,1

70,0

7,0

4,0

8,8

0,3-0,9

0,2-0,5

Rizs, rizsliszt 350 8,0 0,5 80,0 4,6
Rizs, barna 350 8,0 0,5 80,0 10,2
Rozskenyér 235-260 8,0 1,0 48-54,0 3,1-7,6
Rozsliszt, tlejes kiőrlésű 325 9,5 1,5 66,0 10,5
Sós keksz (átlag) 460 10,0 17-23 55-70,0 0,5-3,0
Sós keksz, olajos maggal 480 8,0 26,0 50,0 4,1
Sós pálcika, perec 430 11,0 6,0 80,0 4,0
Száraztészta (átlag, 4 tojásos) 400 15,0 3,5 70-75,0 3,2
Száraztészta (4 tojásos, tönkölybúzalisztes) 360 14,5 3,0 74,0 3,2
Szójababtúró (Tofu) 85 13,0 10,0 1,0
Szójagranulátum, kocka 360 45,0 2,0 40,0 20,0
Szójaliszt (zsírtalanított) 335 47,0 0,6 33,0 22,0
Üvegtészta 340-360 5,5 80,0 6,4-7,4
Tönkölybúzás, teljes kiőrlésű toastkenyér 220 10,8 1,0 43,0 6,5
Zabkorpa 315 9,5 4,0 58,0 27,8
Zsemle, 1 db = 54 g 150 5,0 0,5 30,0 1,7
Zsemlemorzsa 365 10,0 2,0 75,0 3,6
Vollkorn-brot (Teljes kiőrlésű kenyér) 170 1,5 40,0 8,7
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)

ÉDESIPARI TERMÉKEK

Befőzőcukor, diabetikus 400 100,0
Babapiskóta 390 9,5 4,0 80,0
Canderel csokoládé (átlag) 480 8,0 35-40,0 35,0
Canderel édesítőpor 380 94,0
Csokoládé (ét) 70% 520 5,5 39-50,0 30-34,0 10,5
Csokoládé (tej) 550 9,0 34-37,0 48-55,0 2,1-9,0
Csokoládé, marcipánkrémes 500 4,5 28,0 58,0 3,4
Csokoládéval bevont zselé 375 2,0 7,0 74,0 1,8
Cukor 400 100,0

Cukormentes keksz (STOP)

Cukormentes keksz, 1 db

430

15

12,0

0,4

11,0

0,4

70,0

2,5

7,0

0,2

Diabetikus méz (12 g fruktóz, 56 g szorbit) 180 68,0
Diabetikus aprósütemény (átlag, fruktóz + édesítő) 450-550 7,5 15-35,0 50-60,0 3,5
Diabetikus aprósütemény (átlag, szorbit és/vagy édesítő) 450-550 6,5 15-35,0 50-60,0 2,6-3,0
Diabetikus csokoládé (inulinnal) 500 16,0 31,0 43,0 15,0
Diabetikus csokoládé (ét) 575 5,0 47,5 40,0 1,8
Diabetikus csokoládé (tej) 570 8,0 37,0 47,0 3,0
Diabetikus cukorka (átlag, szorbittal) 240 95,0
Diabetikus nápolyik (átlag) 500-600 6,5 30-35,0 55,0 1,3
Diétás mogyorókrém 560 50,0
Gabonapehely, Corn Flakes 370 7,5 1-1,5 84,0 3,0
Gabonapehely, Fitness, Wellness 360 7,5 1,5 80,0 5,9
Gabonapehely, ízesített 380-400 4,5-6,5 10,0 75-80,0 4,1
Fagylalt, zsírszegény 120 0,1 28,0
Fruktóz (gyümölcscukor) 400 100,0
Glukonon, szorbitol (hasznosuló szénhidráttal) 230 63,0
Jégkrém, tejszínes 165-260 3,0 4,5-17,5 20-28,0
Jégkrém, fruktózzal (csokis) 170 2,0 5,0 28,0 3,5
Jégkrém (fruktóz + szorbit) 110-120 3,0 3,0-6,5 13-20,0
Jégkrém, light (aszpartám, aceszulfám) 38 2,4
Keksz, Albert 440 8,5 15,0 70,0 2,5
Kakaós krémmel töltött omlós keksz 495 3,0 24,5 62,0 3,6
Keksz, háztartási 420 10,0 6,5 80,0 3,0
Keksz, Jó reggelt! (átlag) 450 7,0 17,0 65,0 5,7
Keksz, omlós, édes (átlag) 480-530 8,0 23-29,0 65,0 1,8-2,5
Kakaópor 380 21,0 19,0 32,0 39,5
Kakaópor, sovány 200 15,0 10,5 10,0
Kakaópor, instant 360 3,0 3,1 77,5 6,5

Korpovit (korpás keksz)

Korpovit, 1 db (4,4 g)

440

19

16,0

0,7

1,3

0,5

64,5

3,0

8,5

0,4

Méz 360 80,0
Müzli, natúr (light) 310-330 7,5 3,5 60-65,0 8,5
Müzli, ízesített 400-450 6,0 16,0 55-65,0 9,3-11,7
Nápolyik (átlag) 550 6,5 24,0 65,0 0,6-1,0
Pudingpor (átlag) 340 9,0 4,0 65,0 0,4
Pudingpor, diabetikus (laktóz, fruktóz, polialk.) 370 10,0 4,2 53,0 0,4
Süssina édesítőpor 340 85,0
Zabfalatok 465-515 7,5 21-28,5 53-60,0 5,9-6,7
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
ZÖLDSÉGEK, SZÍNES FŐZELÉKEK, KONZERVEK
Babcsíra 15 1 0,1 2,4 1,1
Brokkoli 25 3,3 2 4,1
Burgonya 90 2,5 20 3
Burgonyapüré-por 335 8,5 1 75 6,6
Cékla 30 1,3 6 4,2
Cukkini 30 1,5 0,5 5 2
Csemegeuborka 15 0,5 2 1,9
Csiperkegomba 40 6 3 3,8
Fejtett bab 167 10 0,5 29 12
Fejes saláta, jégsaláta 20 1,5 2 2-3
Káposzta, fejes, vörös 30 1,5 6 2,5-4,5
Karalábé 40 2 7 5,1
Karfiol 30 2,5 0,5 4 2,4
Ketchup 100 1,5 0,3 14-23 0,5-2,6
Kelbimbó 50 5 0,5 6 4
Kelkáposzta 40 3,5 4 4,5
Kínai kel 20 1,0 2,0 5,5
Kukorica, tejes 130 6,5 1,5 24,0 8,8
Kukorica, konzerv 115 6,5 1,5 22,0 2,8
Laskagomba 40 2,0 6,0 2,8
Lecsó, konzerv 40 2,0 0,4 6,0-8,0 4,3
Lencse 340 26,0 2,0 53,0 19,3
Mélyhűtött franciasaláta-mix 72 2,4 1,0 13,0 4,0
Mélyhűtött mexikói zöldségkeverék 77 3,5 1,0 13,0
Mustár 100 5,0 9,0
Olajbogyó 160-220 22,0 6,5 4,0
Olívabogyó, paprikával töltlve 140 2,0 12,5 4,5
Padlizsán 25 1,0 5,0 2,6
Paradicsom 20 1,0 4,0 1,7
Paradicsompüré 110 5,0 20,0 3,3
Paraj 20 2,0 2,0 4,3
Petrezselyem (gyökér) 30 1,0 6,0 7,5
Rebarbara 17 0,5 3,5 4,4
Retek 15 1,0 2,0 1,4
Savanyított káposzta 20 10 3,0 3,5
Sárgaborsó 320 21,5 1,5 53,0 23
Sárgarépa 40 1,0 8,0 3,3
Sóska 25 2,5 0,5 2,5 5,1
Spárga 20 2,0 2,0 2,1
Sütőtök 80 1,5 1,5 16,0
Szárazbab 340 22,5 1,0 58,0 24,0
Tök (főző), patisszon 30 1,0 6,0 2,4
Uborka, kovászos uborka 10 1,0 2,0 1,9
Vágott, vegyes savanyúság, édesítőszerrel 20 1,0 2,5
Vöröshagyma, póréhgyma 40 1,0 8,0 2,0
Zeller 30 1,5 0,5 5,0 5,4
Zöldbab 40 2,5 0,5 7,0 3,0
Zöldborsó 90 7,0 0,5 14,0 8,8
Zöldpaprika 20 1,0 0,5 3,0 2,3
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
GYÜMÖLCSÖK, GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK
Alma 30 0,5 7,0 3,7
Anananász 53 0,5 12,0
Aszalt gyümölcsök, füge, mazsola (átlag) 250-290 1,5 0,5 60-68,0 5,2
Avokádó 160 2,0 15,0 8,5 6,7
Áfonya 50 1,0 0,5 11,0 3,0
Banán 105 1,5 24,0 1,7
Befőttek (cukorral, átlag) 80-100 0,5 20,0
Birsalma 40 0,5 9,0
Citrom 25 0,5 2,0 2,0
Cseresznye 60 1,0 14,0 1,2
Datolya 310 2,0 72,0 7,0
Diabetikus befőttek (átlag) 35-60 0,5 5,5-15,0
Diabetikus dzsemek (átlag, fruktózzal) 110 1,5 26,0
Dinnye, görög 35 0,5 7,0
Dinnye, sárga 40 0,5 10,0 1,0
Dzsemek (cukorral, átlag) 250 0,5 60,0
Egres 40 0,5 8,0 3,5
Földieper (szamóca) 35 1,0 7,0 1,7
Grapefruit 35 0,5 7,0 1,2
Kajszibarack 50 1,0 10,0 3,6
Kivi 55 1,0 11,0
Körte 50 0,5 12,0 6,2
Málna 30 1,0 6,0 9,1
Mazsola 290 2,5 0,6 68,0 5,2
Meggy 50 1,0 11,0 4,2
Narancs, mandarin (átlag) 40 0,5 9,0 2,0
Őszibarack, nektarin (átlag) 40 0,5 10,0 3,2
Ribizli (vörös) 50 0,5 9,5 7,8
Szilva (besztercei) 60 0,5 13,0 5,7
Szőlő 75 0,5 18,0 5,4
3:1 Dzsemfix, Dr. Oetker 235 60,0
3:1 Dzsemfix, HAAS 160 52,0
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
DIÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK
Dió 650 18,5 47,0 12,0 9,6
Földimogyoró 610 26,5 7,5 17,00 10,3
Gesztenye 170 5,0 1,5 33,0
Gesztenyemassza 170-225 1,5 33-54,0
Kókusz (dió) 400 4,0 37,0 10,0 3,3
Mák 540 20,5 38,0 24,0 10,8
Mandula 630 27,5 52,0 7,0 12,0
Mogyoró 690 15,5 63,5 9,0 10,2
Napraforgómag 500 18,5 47,5 17,0 8,9
Pisztácia 650 22,5 54,0 14,0 3,4
Tökmag 620 34,0 50,5 4,0
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
Baromfipárizsi 240 12,5 20,0
Baromfivirsli 200 19,0 13,0
Bárányhús, juhhús (sovány) 200 20,0 12,5
Borjúhús 125 19,5 4,5
Csemegakaraj 110 20,5 2,5 0,5
Csirkecomb 140 21,0 5,2
Csirkecomb, bőrös 166 15,0 10,7
Csirke far-hát 300 12,0 27,0
Csirkemellfilé 100-110 24,5 1,0
Csirkemáj 130 20,0 3,5 3,0
Csikreszárny 165 17,5 10,0
Diákcsemege 460 14,5 40,0 2,0
Disznósajt 275-320 14,5 22,5-28,5
Fekete-erdei sonka 235 24,5 14,0 1,0
Füstölt kolbászok (átlag) 300-480 15,5 25-40,0
Füstölt parsztsonka 380 17,0 33,0
Füstölt tarja, sovány 200 15,0 15,0
Gépsonka és egyéb sonkafélék 160 22,5 7,0
Hurka (véres, májas) 290 14,0 23,0 9,0
Kenőmájas 320 16,0 27,5 3,0
Lecsókolbász 280 16,5 23,0
Liba, kacsa (pecsenye) 200 19,0 12-14,0
Liba, hízott 390 16,0 35,0
Májkrém, konzerv 220 13,5 17,0 2,0
Marhahús, sovány 120 19-21,0 4,5
Marhahús, kövér 290 15,0 19,0
Marhamáj, borjúmáj 130 21,0 3,0 4,0
Olasz, mortadella 340 13,5 31,0
Pacal 170 16,0 11,0
Párizsi, krinolin, szafaládé (sertés) 255 12,0 22,0 2,0
Pulykapárizsi 225 19,0 2,0
Pulykamellfilé 100-110 24,5 1,0 0,5
Pulykacomb 174 20,5 9,2 0,5
Sertéscomb, -karaj 160 21,0 8,0
Sertéslapocka, -csülök 250-350 17,5 24-29,0
Sertésdagadó 440 12,0 42,0
Sertésmáj 140 19,5 5,5 2,0
Tavaszi, sajtos felvágott 175 10,0 13,5 2,0
Téli szalámi 530 25,1 46,0
Turistaszalámi 340 28,5 30,5
Vagdalt hús (átlag) 200-300 19,0 11,5-25,0 7,5-8,5
Virsli 240 12,5 20,0
Zala felvágott 220-240 15,5 18,0-20,0 0,5
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
HALAK, HALKÉSZÍTMÉNYEK
Amur 145 18,0 7,5
Busa 95 18,0 2,0
Fogas, süllő 85 19,0 1,0
Harcsa 80 17,5 1,0
Hekk 90 20,0 1,0
Hering, különféle szószban 180-235 16,0 12,5-18,5 3,5
Kaviár 270 26,0 16,0 5,0
Keszeg 75 17,0 1,0
Lazac 215 20 14,0
Makréla, konzerv 265-330 20,0 22,5-29,0
Olajos halkonzervek (átlag) 270 20,0 21,0
Ponty (átlag) 110-150 16,0 5,0-9,0
Tengeri halfilé (átlag) 85 20,0 1,0
Tőkehal 80 19,5 1,0
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
ZSIRADÉKOK
Angolszalonna 500 17 46,5
Bacon, szeletelt 320-380 18 28-35 1
Császárszalonna, húsos 300 15 24 1
Delma Yoghurt, Multivitamin 350-370 39
Delma Light 180 20
Flora Light 360 40
Flora Original 530 60
Flora (Pro-activ), Bertolli olívaolajjal 320-360 35-38 2,5-3
Főzőtejszín (20%-os zsírt.) 200 2,5 20 5
Főzőtejszín (10%-os zsírt.) 120 2,5 10 4
Kolozsvári szalonna 640 18 61
Liga margarin 615 70
Majonéz 735 4 80 4
Majonéz, light 280 5 24 9
Margarin (átlag) 740-780 80
Margarin (50%-os zsírt.) 440 50
Olaj, búzacsíra 930 100
Olaj, kukoricacsíra 930 100
Olaj, lenmag 930 100
Olaj, mogyoró 820 91,5
Olaj, repce (erukasavmentes) 930 100,0
Olaj, szezámmag 930 100,0
Olaj, szója 930 100,0
Olaj, szőlőmag 830 92,0
Olaj, Vénusz, napraforgó 830 92,0
Olívaolaj, extraszűz 900 100,0
Rama (70%-os zsírt.) 630 70,0
Rama Classic 450 48,0
Rama Harmónia 350 40,0
Sertés- és libazsír 920 99,5
Szalonna, füstölt 720 9,0 73,0
Tejszín (30%-os zsírt.) 290 2,5 30,0 3,5
Tejszín, növényi 240 9,5 18,0 8,5 0,1
Tejszínhabspray, fruktózzal vagy cukorral 240 4,0 17,5 12-15
Tepertő 820 12,0 83,0
Vaj 720 80,0
Vaj (40%-os zsírt.) 385 40,0 5,2
Vajkrém (átlag) 330-450 33-40,0 2,0-5,0
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
TOJÁS
Tojás, egész, 1 db = 40 g (M) 66 5,5 5,0
Tojás, fehérje, 1 db= 24 g 14 3,0
Tojás, sárgája, 1 db = 16 g 52 2,5 5,0
Tojás, egész, 1 db = 52 g (L) 88 7,0 6,0
Tojás, fehérje, 1 db = 33 g 19 4,0
Tojás, sárgája, 1 db = 19 g 69 3,0 6,0
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
TEJ, TEJTERMÉKEK
1,5%-os tej 50 3,5 1,5 5,0
2,8%-os tej 60 3,5 2,8 5,0
Aludttej, joghurt, kefir 60 3,5 3,0 3,5
Aktívia, gabonával 60 1,0 11,0 1,8
Camembert (kölönféle) 300 18-21,5 23,0 1,5
Camembert (13%-os zsírt.) 210 18,0 13,0 0,5
Gomolyatúró 285 18,0 21,0 3,0
Gyümölcsjoghurt 85 3,5 2,0 13,0
Gyümölcsjoghurt, light 65 3,5 1,5 9,5 0,5
Joghurt, probiotikus 70 3,5 0,7 12,0
Juhtúró 380 2,0
Kakaós ital 65 3,5 1,5 11,5 0,5
Kefir, kaukázusi 52 3,5 2,7 4,0
Körözött 145 20,5 10,0 4,2 1,6
Krémsajt (tejszínes) 260 3,0 26,0 1,6
Krémfehér sajt (fetajellegű) 265 12,0 21,5 4,0
Ömlesztett sajtok (átlag, Mmedve) 280 16,0 24,5 5,8
Ömlesztett sajt, Lapka 230 16,0 14,0 8,0
Salátafeltét (növényi olajjal, fetajellegű) 245 10,0 21,0 2,5
Sajt, sovány (köményes, Túra, Tolnai, Tolle) 200 30,0 10,0 2,0
Sajt, félzsíros (Óvári, orda, mozarella) 240-300 29,5 18,5-20,0 2,0
Sajt, zsíros (trappista, füstölt, edami stb.) 320-380 26-28,0 26-30,0 2,0
Tehéntúró, félzsíros 145 16,0 7,0 3,5
Tehéntúró, sovány (átlag) 95 14,0 2,5-3,0 3,5-4,0
Tejföl, 12%, (átlag) 140 3,5 12,0 3,5
Tejföl, 20%, (átlag) 210 3,5 20,0 3,5
Túró Rudi 355 14,5 18,0 31,0
Túrórudi (Milka) 425 9,0 25,5 37,0
Túrórudi (maltittal) 270 16,0 35,0 2,5
Nyersanyagok Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) Élelmi rost (gramm)
ITALOK
Aszú 95 5,5
Bor, száraz (fehér, vörös) 60-65 4,0
Bor, félszáraz, félédes (fehér) 80-85 4,0-8,0
Bor, édes (fehér) 95 4,0
Bor, félédes (vörös) 175 10,0
Brandy, rum (átlag, 30-35% alkohol) 250 2,0
Gyümölcslé, 100% 40-50 9-10,0 0,3-0,5
Gyümölcslé, cukor nékül, 40-50% gyümölccsel 20 4,0 0,3-0,5
Gyümölcslé, cukor nélkül, 12% gyümölccsel 10 2,0
Likőrök (átlag, 17-30% alkohol) 250-350 18-35,0
Pálinka (átlag, 30-35% alkohol) 250
Pezsgő, száraz 65-70 0,5-1,5
Pezsgő, félédes 78 4,0
Pezsgő, édes 82 5,0
Rostos ivólevek (cukorral) 60 14,0 0,3
Sör 40-60 5,0
Szörpök (cukorral) 280 70,0 0,5
Üdítők, tonik (cukorral) 50-60 12,0
Üdítők, cukor nékül 0,2-2
Vermut, száraz 110-140 3,0-6,0
Vermut, félédes, félszáraz 150 10,0
Vermut, édes 150 15,0
Zöldséglevek, cukor nélkül 20-30 4,0 0,2-2,0

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm