193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Forrásai:

Az algák egyszeri felépítésű, elsősorban vízben élő növények ( más néven moszatok)

Alga Hatásai:

Tökéletes összetételű tápanyagnak számítanak. Szárazanyag tartalmuk jelentős része kis molekulájú, ezért nagyon könnyen emészthető.

Több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint sok más táplálék. Teljes értékű fehérjék, jól pótolják az aminosavakat a vegetáriánusok étrendjében. Kiemelkedő az ásványi anyag és nyomelem tartalmuk.

Különösen jó jód-és káliumforrásuk. Valamennyi B –vitamint valamint C-, E-,A – vitamin is megtalálható bennük.

Tartalmaznak még linolénsavat, nukleonsavat ( RNS, DNS) és klorofilt. Az algákban levő klorofil kiváló tisztító fertőtlenítő, dezodoráló és sejtregeneráló szer, baktérium és vírusellenes hatású.

A tangeri hínárfélék B2-vitaminban és ásványi anyagokban rendkívül gazdagok, védelmet nyújtanak a testben lerakódó nehézfémek mérgező hatásától, megkötik a szabadgyököket, hidratálják a bőrt.

Mire jó az alga?

​Alkalmasak táplálkozási hiányállapotok megszüntetésére, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek bejuttatására. A magas káliumtartalomnak köszönhetően előnyös a bevitelük vízhajtókat szedőknek. Természetes jódtartalmuk hasznos lehet a csökkent pajzsmirigyműködés helyreállítására. Vashiányban és vashiányos vérszegénységben is előnyösek, mert a vas szerves kötésű komplex formában található meg bennük.

Alga- vagy hínárfélék fogyasztásával a sovány emberek meghízhatnak a kövérek lefogyhatnak, mivel a természetes jódtartalom kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését. Ez természetesen csak akkor lehetséges, ha mégy nincs kialakult pajzsmirigybetegségről.

Makacs székrekedés és bélgázok ellen ugyancsak ajánlják elsősorban a tengeri hínárt. Többféle herpeszvírus, influenza a vírus ellen hatékonyak és feltételezések szerint az AIDS betegségeket kiváltó HIV szaporodását is gátolják. Erősítik az immunrendszert, antioxidáns hatásúak. A szájnyálkahártya rosszindulatú megbetegedésének megelőzésében és kiegésző kezelésében ugyancsak szerepük lehet.

Jó tudni

Túlműködő pajzsmirigy esetén a jódbevitelt csökkenteni szükséges, ilyenkor az alga- vagy hínárféléket nem vagy csak nagyon kis mennyiségben szabad szedni.

 

 

Vissza az ásványi anyagokhoz>>>

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm