193960467857249 qt2jk970yvqcecymtv5dom3rxhtjs4

Zöldárpa:

Zöldárpa az árpa friss tavaszi hajtásaiból készül.

Zöldárpa hatásai:

Számos vitamint, ásványi anyagot, enzimeket, klorofilt és növényi fehérjét tartalmaz. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, B1-, B2-,-B6-,C-,E-, H-vitmain, folsav, pantoténsav és nikotinsav. A létfontosságú enzimek közül bővelkedik a szuperoxid-diszmutázban (SOD). Az SOD olyan antioxidáns, amely jelentősen lassítja az öregedés folyamatát.

A zöldárpa klorofiltartalma erőteljesen tisztít és fertőtlenít, valamint gyulladáscsökkentő hatású.
Javítja a zöldárpa a mellékvesekéreg működését, fokozza a bélmozgást, elősegíti a sejtépítést.

Mire jó ?

Minden nélkülözhetetlen tápanyag megvan benne, ezért hasznos hiányállapotok megszüntetésére éppúgy mint a lábadozó betegek gyógyulási idejének csökkentésére.

Hasznos :

  • székrekedésben,
  • vérszegénység esetén,
  • mérsékli az allergiás tünetek jelentkezését,
  • csökkenti a fogszuvasodás kockázatát.
  • alkalmas a koleszterinszint csökkentésére,
  • a mérsékelten magas vérnyomás normalizálására,
  • az anyagcsere felborult harmóniájának helyreállítására,
  • a gyomorsav termelés szabályozására.

Javítja a szexuális teljesítményt, fokozza a spermiumok életképességét. Táplálja a bőrt, gátolja a pigmentfoltok kialakulását.

Fogyasztása javasolt azoknak is, akiknek fokozott fizikai, vagy szellemi megterheléssel kell megbirkózniuk. Erőss kimerültségben, kedvtelenségben ugyancsak hasznos lehet. Klorofill tartalma révén segíthet a nyelőcső és gyomor panaszai esetén, szagtalanító hatása előnyös a foghagymát kedvelőknek és az erős dohányosoknak.

Jó tudni

A zöldárpát a jelenkor egészséges gyorsételének is lehetne titulálni, mert kiválóan alkalmas a napi vitamin-, áványianyagok-pótlására. Alapvetően immunerősítő növény, így a betegségből lábadozó embereknek is ajánlott. De a kutatások azt is bebizonyították, hogy különösen ajánlott azoknak, akik egészségtelenül élnek, azaz keveset mozognak, minimálisan fogyasztanak zöldséget, gyümölcsöt.
Mivel erős antioxidáns, sejtmegújító és gyulladás csökkentő hatása is van, de lassítja az öregedési folyamatokat is. Rendszeresen fogyasztásnál eltűnnek a körmökről a vitaminhiányra utaló fehér foltok. Magas a kalcium tartalma, erősíti a csontozatot. Glikozil isovitexin tartalma csökkenti a vérnyomást, megakadályozza az érelmeszesedést, csökkenti a depresszió kockázatát.
Leköti a felesleges gyomorsavat és lúgosít. Japánban széles körben használják gyógyhatása miatt. Javítja a spermiumok életképességét, a szexuális potenciált, tökéletes táplálkozás kiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka.
A zöldárpa rendkívüli vitamin és ásványianyag tartalma miatt állandó fogyasztásnál segít leküzdeni a napi problémákat (levertség, kimerültség, túlhajszoltság)

 

 

Hogyan véd az immunrendszered

* milyen immunrendszereid vannak

* hogyan tarsd karban az ellenállóképességed

* mit tegyél, ha megtámad egy vírus

You have Successfully Subscribed!

Kitűzés a Pinteresten

Ha tetszik az oldal kérlek oszd meg

Köszönöm